2020-04-06 14:45

Băsescu: TVA trebuie "dată înapoi jos", iar pensiile trebuie impozitate

 |  20:53
Băsescu: TVA trebuie "dată înapoi jos", iar pensiile trebuie impozitate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, în comuna nemţeană Doljeşti, unde localnicii i s-au plâns de creşterea preţurilor, că TVA "trebuie dată înapoi jos", iar pensiile trebuie impozitate.

În timpul vizitei preşedintelui Traian Băsescu în comunanemţeană Doljeşti, localnicii s-au plâns de creşterea TVA, dereducerea ajutorului de şomaj şi a indemnizaţiei pentru persoanelecu handicap, iar preşedintele le-a răspuns că pe lângă acestea vortrebui impozitate toate pensiile.

O bătrână i s-a plâns preşedintelui că are pensie mică şi l-arugat să nu se taie pensiile.

"Nu se vor tăia, se vor impozita", a spusBăsescu.

Femeia i-a mai spus preşedintelui că nu are din ce să trăiascăşi că s-a scumpit şi pâinea.

Preşedintele i-a spus că pâinea s-a scumpit din cauzacreşterii TVA.

"TVA trebuie dat înapoi jos", a răspuns TraianBăsescu.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, sâmbătă, pentru o oră înlocalitatea nemţeană Buruieneşti (comuna Doljeşti), afectată derevărsarea râului Siret, unde a vizitat şapte gospodării din douălocaţii grav afectate de inundaţii.

Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că există odificultate în relaţia sa cu Guvernul plecând de la faptul că nupoate accepta ideea că se spune că trebuie reduse cheltuielile cusalariile şi cu personalul şi, de fapt, aceste cheltuielicresc.

"Au crescut cheltuielile. Sigur, e un soi de autonomie prostînţeleasă în administraţia locală. Ei cred că-şi pot permite oricedin punct de vedere al salarizării, după care să ceară bani labugetul de stat pentru investiţii. Nu se mai poate întâmpla aşaceva. Este foarte adevărat, repet, foarte adevărat, că şi Guvernuluna a spus şi alta a făcut. Şi în aparatul central au crescutcheltuielile cu salariile, ceea ce motivează, dacă vreţi, ooarecare, să spunem dificultate a relaţiei mele cu Guvernul înansamblul lui", a spus Băsescu.

Şeful statului a mai precizat că este un adversar al creşteriiTVA, menţionând că soluţia cea mai bună este scăderea cheltuielilorpublice. El a susţinut că premierul Emil Boc ar fi putut, probabil,să-şi asume, prin OUG, impozitarea pensiilor ca alternativă lacreşterea TVA.

Guvernul a decis creşterea TVA de la 19% la 24%, urmând totodatăsă ceară Parlamentului să urgenteze procedura de aplicare a legilorprivind reducerea salariilor bugetarilor şi recalcularea pensiilorspeciale. Deciziile au fost luate după ce Curtea Constituţională adeclarat neconstituţionale unele măsuri de austeritate din legilepentru care Executivul şi-a angajat răspunderea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-24Parerea ta...

LIVEYOU
11 Iul 2010

Sunt un roman care traieste in Canada si simt frustrare cand vad ca cei care "conduc"canta dupa ureche o partitura numita capitalism. De cat sa repari o casa aproape distrus,fisurata din toate incheieturile cum e sistemul construit in ultimii ani mai bine s-ar copia unul strain sau chiar cel de pe vremea comunismului care in naumite privinte era mult mai inchegat!
LIVEYOU
11 Iul 2010

TVA in Canada este 0% pentru alimentele de baza.E o grava eroare ca statul vrea sa isi constriasca bugetul pe banii taxe din cumpararea laptelui,painii,alimentelor care dau confortul si sanatatea unei natiuni. Impozitul gradual pe venit canadienii nu platesc impozit pe venit daca pe parcursul anului nu au reusit sa aiba un venit peste un nivel minim de supravietuire.Oricum statul nu se imbozateste pe taxele celor cu venituri mici.
VLAD
12 Iul 2010

Basescu trebuie sa dispara cat mai curand posibil de pe arena politica. Oare nu exista nici o metoda rapida de inlaturare a acestui bolnav mintal ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine