2020-07-10 17:17

Bătălia în PNL prezidențiale: Antonescu, învins de Iohannis în sondaj. Cu doar 30% în sondaj, Crin nu s-a mai dus la întâlnirea pentru dezbaterea rezultatelor

 |  20:36
Bătălia în PNL prezidențiale: Antonescu, învins de Iohannis în sondaj. Cu doar 30% în sondaj, Crin nu s-a mai dus la întâlnirea pentru  dezbaterea rezultatelor

Crin Antonescu pare să fie deja învins de Klaus Iohannis în cursa pentru prezidențiale, după ce acesta a refuzat să participe la o discuție premergătoare a liderilor PNL, care trebuia să aibă loc duminică, la ora 16.00, și unde urma să fie dezbătut rezultatul sondajului pentru prezidențiabil. Potrivit unor surse liberale, sondajul era unul zdrobitor pentru fostul lider PNL, întrucât Iohannis are aproximativ 70%, iar Antonescu doar 30%. Pe de altă parte, fostul președinte al liberalilor vrea totuși să supună la vot deschis alegerea prezidențiabilului PNL în Delegația Permanentă, pentru a vedea cine îl susține pe el și cine pe Klaus Iohannis. Astfel, adevărata luptă se dă în susținerea pe care fiecare dintre cei doi o are în rândul filialelor.

Luni este programată ședința Delegației Permanente, în care liberalii trebuie să își decidă prezidențiabilul, după ce, la Congresul PNL, Crin Antonescu s-a răzgândit și a anunțat că reintră în cursa internă pentru desemnarea prezidențibilului. Dar sondajul pare să nu fi fost de bun augur pentru acesta, întrucât la aflarea cifrei pe care a obținut-o, doar 30%, fiind învins de Iohannis zdrobitor , Antonescu a refuzat să mai meargă și la discuții. Astfel, fostul lider PNL a anunțat la postul de televiziune B1 TV că nu va participa la întâlnirea pe care urmau să o aibă cei câțiva lideri ai PNL.

Antonescu: Nu cred că trebuie să mai pierdem timp

„Este vorba de o întâlnire a câtorva lideri ai PNL, la care să se prezinte rezultatul sondajului pe care l-a comandat conducerea în vederea evaluării șanselor la președinție. Dacă, inițial, vorbeam de o analiză sociologică mai amplă decât simpla fotografie de sondaj din acest moment, am discutat de niște formule, întrebări, a căzut acea ipoteză din lipsă de timp. Nu cred că mai trebuie să pierdem timp și bani. Putem să facem direct Delegația Permanentă și luând direct sondajul, să trecem la vot”, a declarat Crin Antonescu, pentru B1 TV. El a spus că nu contestă rezultatele sondajului, că este exclusă o scindare a PNL și tot ceea ce dorește este asumarea „deschisă” a candidatului liberal. „Nu am nici un fel de resentiment împotriva celor care cred că Iohannis este cel mai potrivit candidat”, a mai afirmat fostul președinte al PNL”,

Răzgândirea lui Crin: Nu sunt amic cu Iohannis

Totuși, tensiunile dintre Iohannis și Antonescu s-au intensificat în ultima perioadă. Săptămâna trecută, Antonescu a declarat că nu este amic cu Iohannis, ci, eventual, camarad. Mai mult, liberalul a spus că a dezvoltat o relație personală cu Victor Ponta deoarece au lucrat mult timp la un proiect politic comun.

„Cu Klaus Iohannis, istorie asemănătoare. Gândiți-vă că e un proiect care a avut un episod în 2009. În 2009, eu nu am cerut pentru mine sau pentru partidul pe care îl conduceam lui Mircea Geoană și PSD-ului ceva, ci am cerut, «domne', dacă ești președinte, noi te susținem, dar, uite, pui omul ăsta». Asta am cerut atunci și a fost un proiect. Sigur că am dezvoltat în mai mică măsură decât cu dl Ponta pentru că a fost alta situația, dl Iohannis a fost la Sibiu, eu am fost aici, am vorbit mai puțin, dar am dezvoltat un soi de camaraderie. Acum, din punct de vedere strict personal, din anumite motive, nu consider amiciție, nici cu unul, nici cu altul”, a spus Antonescu, joi, la „Jocuri de Putere”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-20Parerea ta...

CATI
20 Iul 2014

Jaf la drumul mare...sub privirea neputincioasa a ministrului transporturilor , IOAN RUS, subalternii isi fac in continuare de cap? CFR Calatori , datorii de peste 346.000.000 de euro . La data de 31.10.2013, SNTFC CFR Călători SA înregistra datorii care trebuiau plătite într-o perioadă de un an de zile în sumă de 1.559.698.000 de lei, ceea ce reprezintă circa 346.600.000 de euro. Din această sumă, 1.101.254.000 de lei reprezintă datorii comerciale şi alţi furnizori, iar "308.686.000 de lei alte datorii pe termen scurt faţă de instituţii de credit". Din totalul datoriilor comerciale la data de 31.10.2013, valoarea arieratelor a fost de 789.353.000 de lei. INTERESANT: PROTAGONISTII AFACERILOR “IN TOTALITATE LEGALE” DE LA ACESTA SOCIETATE DE STAT, AU RAMAS IN FUNCTII…CARMEN MARIA POPESCU , ALEXANDRINA GATEJ, CLAUDIU DUMITRESCU, DANA RACHILA GALBEN, MIU ILEANA, MANTESCU CRISTINA, ZAHARIA ADRIAN, MARCELA NAE, NITA ROBERT, TIMIS BOGDAN, ETC.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz