2019-07-23 03:46

Berceanu, executat de colegii de partid

 |  20:11

RaduBerceanu a pierdut în faţa lui Cristian Rădulescu funcţia de lider al grupuluisenatorial al PDL. Este a treia înfrângere, după ce a pierdut, la remaniere,scaunul de ministru al transporturilor şi ulterior pe cel de vicepreşedinte alSenatului. Nici în organizaţia PDL de Dolj unde este preşedinte nu estelinişte.

RaduBerceanu a căzut total în dizgraţia partidului său.Ieri ministru, astăzi doar simplu senator, Berceanu a trecut de la începtullunii septembrie prin mai multe bătălii la Senat, pentru diverse funcţii deconducere, pe care le-a pierdut, ceea ce demonstrează că nu mai este agreeatnici de PDL, nici de senatorii Coaliţiei. Ultimul eşec de acest fel a avut locieri, când senatorii PDL şi-au ales şeful, postul de lider al senatorilorrămânând vacant după ce Traian Igaş a fost numit ministru de interne. Pentruaceastă poziţie au candidat Cristian Rădulescu, Radu Berceanu şi Radu F.Alexandru, iar cele mai multe voturi au fost acordate de senatorii democrat-liberalilui Cristian Rădulescu. Acesta a obţinut 24 de voturi, Berceanu 11 iar Radu F.Alexandru 8 voturi.

Găinile l-au lăsat simplu senator

Gura bogată a lui Berceanu l-a făcut să piardăşi funcţia de vicepreşedinte al Senatului pentru care PDL l-a propus după ceAnca Boagiu a plecat la Ministerul Transporturilor. Senatorii UNPR s-au opusatunci pentru că Berceanu a spus despre partidul lor că este “o adunătură de găini venite din toate coteţele cu uncocoş care nu le poate satisface”. Cei de la UNPR au ameninţat că dacă PDL nurenunţă la Berceanu strică parteneriatul. Uite aşa a ajuns vicepreşedinte laSenat Petru Filip, iar Berceanu spera pe atunci că va obţine măcar şefiagrupului senatorial. Speranţa sa a fost spulberată ieri. În acest moment,fostul ministru al transporturilor a rămas doar cu funcţia de preşedinte alorganizaţiei PDL Dolj, dar nici de asta nu e prea sigur. Filiala de Dolj areparte în aceste zile de scandal după ce săptămâna trecută Biroul PermamentJudeţean a propus retragerea sprijinului politic a deputatului Gelu Vişanpentru nişte declaraţii pe care acesta le-a făcut în presă. Vişan, careanunţase că are de gând să candideze la şefia organizaţiei împotriva luiBerceanu, a spus că fostul ministru se simte ameninţat de acest lucru, ceea cel-a făcut să-l elimine. “Separe că l-am supărat foarte tare pe Radu Berceanu şi s-a luat decizia să fiusancţionat. Nici nu ştiu ce înseamnă această sancţiune, că nici nu e în statut.Mi se pare că ne întoarcem mult în timp, când organizaţia de bază îl execută peun parlamentar public, îi retrage tot, ca să nu mai declare nimic eventual”, adeclarat Vişan, completând că declaraţiile sale care au stârnit proteste înfiliala Dolj au fost lăudate de conducerea centrală a partidului.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray