2020-07-11 18:02

Bilanțul deceselor din România din cauza infecției cu coronavirus a ajuns vineri dimineață la 24

 |  08:24
Bilanțul deceselor din România din cauza infecției cu coronavirus a ajuns vineri dimineață la 24

Al 24-lea deces din cauza coronavirusului s-a înregistrat în noaptea de joi spre vineri, la o femeie de 80 de ani din Bacău. Femeia a murit într-un spital din Iași.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, din județul Bacău, internată la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iași, în secția de ATI.

Femeia avea și insuficiență cardiacă și fibrilație atrială.

Primul deces din România al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost anunțat duminică, 22 martie. Primul pacient decedat din cauza virusului a fost un bărbat de 67 de ani confirmat în 18 martie cu Covid-19, la Unitatea de primi Urgențe a Spitalului Filiași.

Bărbatul suferea de cancer în fază terminală.

Potrivit experţilor, COVID-19 cauzează rareori forme severe în rândul copiilor şi adolescenţilor şi foarte puţine cazuri mortale au fost raportate pe plan mondial de la debutul pandemiei.

"COVID-19 nu face nicio diferenţă de vârstă, de rasă sau de bogăţie, iar ceea ce vedem în aceste momente în oraşe precum New York ne arată pentru ce trebuie să ne pregătim", a declarat Barbara Ferrer, directoarea serviciului regional de sănătate publică din Los Angeles.

"Putem să aplatizăm curba contaminărilor doar dacă toată lumea ia în serios dispoziţiile de distanţare socială şi respectă ordinele de izolare şi de carantină", a insistat ea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz