2020-07-15 15:46

BIOGRAFIE: ANA BIRCHALL, propusă ca Ministru delegat pentru Afaceri Europene

 |  19:43
BIOGRAFIE: ANA BIRCHALL, propusă ca Ministru delegat pentru Afaceri Europene

Deputatul Ana Birchall s-a născut la 30 august 1973 în orașul Mizil, județul Prahova.

Licențiată în Științe Juridice, Universitatea București, Facultatea de Drept (1996), potrivit site-ului propriu www.anabirchall.ro; Facultatea de Drept și Relații Internaționale ''Nicolae Titulescu'' (anual bursa de merit, șef de promoție, 1991-1996); masterat în drept la Facultatea de Drept din Yale, SUA (1999-2000); doctor în drept la Facultatea de Drept din Yale, SUA (2000-2002), cu lucrarea "Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din țările Central și est Europene".

Șef Oficiu Juridic, S.C Omniasig S.A (1996-1998). A lucrat ca avocat în cadrul casei de avocatură "White & Casse" din New York (2002-2003); a lucrat la Biris Goran ca șef al Grupului de practică în domeniul restructurărilor financiare și insolvență (2010-2012); Of Counsel, Mușat și Asociații — Restructuring & Insolvency (2012); consilier al Ministrului Afacerilor Externe (2003-2004); consilier în cadrul Comisiei de Politică externă a Senatului României (2005-2006); consilier al premierului (iulie — decembrie 2012); consilier al primului ministru, Guvernul României (iul.2012-dec.2012). Înalt Reprezentant al primului-ministru pentru afaceri europene și parteneriat cu Statele Unite ale Americii (funcție neretribuită, 2014-prezent), conform site-ului cdep.ro.

Deputat din partea PSD, Colegiul nr. 5 Vaslui (2012-prezent), a activat ca membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României în spațiul Schengen, președinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților (febr. 2015-prezent) și președinte al Grupului parlamentar de prietenie România-India. La 11 decembrie 2016 a câștigat din partea PSD un al doilea mandat de deputat de Vaslui.

Din 2013 este Ambasador al prestigiosului ONG Vital Voices, înființat de Hillary Clinton în programul Global Ambassadors; din 2013 este membru în Global Advisory Council WeConnect International; din 2014 — membru în Comitetul Executiv al Yale Law School Association, Yale Law School, SUA.

Este lector universitar la Universitatea "Dimitrie Cantemir" București (2005-prezent).

Este membru PSD din 2005. A fost șeful Departamentului de Educație și Cercetare PSD (2007-2009); secretar executiv pe probleme de tineret și egalitate de șanse (2005-2007). În prezent este consilier pe probleme de politică externă al președintelui PSD și secretar executiv pe probleme de relații internaționale. Secretar General Adjunct (Relații Internaționale) al PSD; vicepreședinte Organizația Județeană Vaslui a PSD. Este președintele Forumului Progresist Social-Democrat și vicepreședinte/purtător de cuvânt la Asociația Parlamentarilor Social-Democrați.

Membru în Baroul București, membru Policy Network, Marea Britanie și Terra Nova, Franța.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-09

In legatura cu acest articol...

Cine e SEVIL SHHAIDEH, nume controversat pentru funcția de vicepremier și pentru Ministerul Dezvoltării

BIOGRAFIE: MIHAELA VIRGINIA TOADER, propusă ca Ministru delegat pentru Fonduri Europene

BIOGRAFIE: ALEXANDRU RĂZVAN CUC, propus ca Ministru al Transporturilor

Cine e MIRCEA TITUS DOBRE, propus ca Ministru al Turismului

Un guvern ca un consiliu judeţean

BIOGRAFIE: FLORIN IORDACHE, propus pentru Ministerul Justiției

Cine e IONUȚ VULPESCU, propus ca Ministru al Culturii

BIOGRAFIE: ANDREEA PĂSTÂRNAC, propusă ca Ministru pentru Românii de Pretutindeni

Cine este ALEXANDRU PETRESCU, propus ca Ministru al Economiei

Cine e DANIEL CONSTANTIN, propus ca vicepremier și ca Ministru al Mediului

LISTA FINALĂ: Cine sunt miniștrii Cabinetului Grindeanu. VEZI FIȘELE BIOGRAFICE
Parerea ta...

VOI, ășTIA MAI VECHI...
03 Ian 2017

vreau să văd de câte ori ați luat cuvântul la Tribuna Parlamentului și ce-ați făcut VOI pentru cei din Vaslui, spre exemplu! Că Moldova e adâncită rău în sărăcie și promiscuitate DIN CAUZA VOASTRĂ, LOAZELOR! Trimiteți la PUTEREA o petiție, o reclamație, CEVA venit din partea amărâților ăia de-a lungul anilor și rezolvată de voi! AVEȚI? EU CRED CĂ NU....ȘI ASTA, LA MODUL GENERAL, NU NUMAI PT.PSD! TOATĂ CLASA POLITICĂ INFRACTOARE!
UNDE EȘTI CROCODILE?
03 Ian 2017

Cum le ziceai tu....TERORIȘTI, NU?
ACEIASI MAFIOTI.
03 Ian 2017

La fel ca si Teleormanul unde puscariasul dragnea este cel mai bogat si Vasluiul o are pe aceasta santajista la fel de bogatain cele mai sarace jud.din Romania. Acesti MONSTRI SUNT CREATIA ELECTORATULUI ANALFABET , INCULT , ASISTAT SOCIAL , NEEDUCAT SI PENSIONARI SCLEROZATI DIN ACESTE JUD.UNDE SARACIA SI PROSTIA SUNT O VIRTUTE. HUUUUUU.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz