2020-07-07 10:21

BIOGRAFIE: FLORIN IORDACHE, propus pentru Ministerul Justiției

 |  18:38
BIOGRAFIE: FLORIN IORDACHE, propus pentru Ministerul Justiției

Florin Iordache, în vârstă de 56 de ani, propus ministru al Justiţiei, este la al cincilea mandat de deputat. Şi-a început activitatea profesională în 1985, ca inginer la Fabrica de Mobilă Caracal, oraşul său natal, unde a fost şi viceprimar între anii 1996-2000, perioadă în care a fost şi preşedinte al organizaţiei Olt a Partidului Socialist. El s-a înscris în PDSR în urmă cu 16 ani şi tot în acea perioadă a urmat şi Facultatea de Drept.

Florin Iordache, desemnat să conducă Ministerul Justiţiei, s-a născut în 14 decembrie 1960, la Caracal, este căsătorit şi are o fiică. 

În 1985, el a absolvit Facultatea de Mecanică la Universitatea Craiova, iar în 2002 a terminat cursurile Facultăţii de Drept de la Universitatea din Craiova. Din 2004, a urmat cursuri postuniversitare şi un master la Institutul Naţional de Administraţie. El a urmat şi cursuri de master la Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucureşti şi cursuri postuniversitare la Colegiul Naţional de Apărare. Florin Iordache a devenit, în 2007, doctor în "Relaţii economice internaţionale", iar în 2008 a urmat noi cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Român.

Deputatul PSD şi-a început activitatea profesională în 1985, el fiind până în 1989 inginer la Fabrica de Mobilă Caracal. Între anii 1989 şi 1996, Florin Iordache a fost inginer-şef -director la SAFAR S.F.6 Caracal. Din 1996 şi până în 2000, el a fost viceprimar la Caracal.

În anul 2000, Florin Iordache a obţinut şi primul mandat de deputat, din partea PDSR, partid în care s-a înscris în acelaşi an, după ce din 1996 el activase în Partidul Socialist, fiind preşedinte al organizaţiei Olt.

Aflat la cel de-al cincilea mandat de deputat, Florin Iordache este şi vicepreşedinte al PSD Olt.

Din iunie 2016 şi până la încheierea mandatului fostului Parlament, Florin Iordache a fost preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, urmare a revocării lui Valeriu Zgonea din această funcţie.

În luna octombrie a anului trecut, Florin Iordache a fost audiat în calitate de martor, la instanţa supremă, în dosarul în care a fost trimis în judecată fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov, acuzat de intervenţii pentru promovarea în Parlament a unui proiect de act normativ prin care CCIR să poată prelua Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Social-democratul a susţinut că, din punctul său de vedere, proiectul de lege nu a fost unul special, iar prin susţinerea acestuia a vrut să vadă care va fi dezbaterea parlamentară. Acesta a mai spus că este arbitru în cadrul Camerei de Arbitraj, dar nu îşi aduce aminte dacă a dobândit acesta calitate în mandatul lui Mihail Vlasov.

În declaraţia de avere a deputatului PSD este menţionat că soţia sa, Magdalena Iordache, deţine un teren intravilan în Bragadiru, cu o suprafaţă de 450 mp, precum şi o casă în aceeaşi localitate de 238 mp, ambele proprietaţi fiind achiziţionate în 2009. El are şi un autoturism VW Golf 1200, fabricat în 2013. La venituri, social-democratul a trecut 108.461 lei primiţi de la Camera Deputaţilor şi 21.991 de la CCIR. Soţia sa a avut venituri anuale de 145.200 lei şi 45.600 de la ÎCCJ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-03

In legatura cu acest articol...

Cine e IONUȚ VULPESCU, propus ca Ministru al Culturii

BIOGRAFIE: ANDREEA PĂSTÂRNAC, propusă ca Ministru pentru Românii de Pretutindeni

Cine este ALEXANDRU PETRESCU, propus ca Ministru al Economiei

Cine e DANIEL CONSTANTIN, propus ca vicepremier și ca Ministru al Mediului

LISTA FINALĂ: Cine sunt miniștrii Cabinetului Grindeanu. VEZI FIȘELE BIOGRAFICE
Parerea ta...

LABAGIU NOTORIU!
03 Ian 2017

promotor de legi și coduri tâmpite, din MARȚEA NEAGRĂ! SYCTIR!!!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz