2020-02-28 12:27

Birocraţia Ambasadei române în Israel, faţă-n faţă cu justiţia

 |  18:15
Birocraţia Ambasadei române în Israel, faţă-n faţă cu justiţia

Ambasada României în Israel are nevoiede trei până la patru luni pentru eliberarea unui certificat de naştere, scrie “Haaretz”.Cotidianul relatează că un grup de apărarea intereselor muncitorilor străini a invocat birocraţia pentru a cereautorităţilor extinderea perioadei necesare prezentării unor acte.

Reprezentanţiigrupării urmau să depună duminică o plângere la Înalta Curte de Justiţie şi săinvoce procedurile birocratice greoaie de la unele ambasade, inclusiv aRomâniei,pentru a cere guvernului extinderea perioadei necesareprezentării de documente pentru legalizarea situaţiei copiilor imigranţilorilegali. Astfel, activiştii urmau să ceară prelungirea la 90 de zile a perioadeiîn care imigranţii pot prezenta documentele necesare, invocând imposibilitatea obţineriiactelor în 21 de zile, cum prevede legea. Guvernul israelian a pus treicondiţii pentru ca muncitorii străini aflaţi ilegal în Israel să primeascăpermise de rezidenţă - copiii lor trebuie să vorbească ebraica, să fie înscrişiîn şcolile israeliene, iar părinţii să fi intrat cândva legal în ţară.Familiile cu copii care nu îndeplinesc criteriile vor trebui să părăsească ţaraîn decurs de 30 de zile.

PotrivitBiroului Central de Statistici al Israelului, în Israel se află peste 100.000demuncitori imigranţi clandestini.Dintre aceştia,900 sunt dinRomânia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine