2019-10-14 09:08

Blaga avertizează grupurile din PDL

 |  20:10
Blaga avertizează grupurile din PDL

Vasile Blaga le-a mai tăiat din nas PDL-iştilor abia intraţi în partidcare se văd deja în funcţii de conducere la partid, ameninţându-i că dacă nu seliniştesc va candida chiar el la funcţia de preşedinte.

Avertismentul a vizat inclusiv grupul Udrea, care în urmă cu câteva zilea lansat zvonul că Gheorghe Falcă vânează actuala funcţie a lui Blaga, aceea desecretar general, iar Elena Udrea pe cea de preşedinte al partidului, în condiţiileîn care Emil Boc nu mai are de gând să candideze din nou. Arătătorul lui Blagai-a mai ţintit de asemenea pe Sever Voinescu, Cristian Preda, Teodor Baconschi,Monica Macovei care se visează preşedinţi, prim- vicepreşedinţi sau vicepreşedinţila partid după ce au criticat conducereaPDL sau Guvernul pe bloguri ori în presă. El s-ar da înapoi de la candidatură dacă Emil Boc ar dori săcandideze din nou şi mai mult l-ar susţine pe acesta. Invitat la o emisiune deteleviziune, secretarul general al PDL a spus că în România de azi, lipsită deexperienţa politică a unor state ca Germania, Marea Britanie, Italia, nu e bineca poziţia de premier şi cea de preşedinte de partid să fie deţinute de aceeaşipersoană. Blaga a adăugat că PDL ar fi fost mai capabil să rezisteatacurilor politice dacă avea un premier şi un altlider de partid,explicând că, în acest fel, “ar fi putut ca, mult mai rapid, să propună şi săoblige Guvernul să ia măsurile care se decid în Modrogan 1, şi nu neapărat înGuvern”.

Oripremier, ori preşedinte PDL

Pede altă parte, Blaga a arătat că PDL nu mai este la fel de puternic ca în urmăcu câţiva ani, “că îi lipseşte determinarea de a respecta propriul Statut”,adăugând că premierul Emil Boc ar trebui “măcar în ceasul al 12-lea să iataurul de coarne” şi să-i dea afară pe cei care i-au înşelat încrederea. El aadmis căun exemplu de nerespectare a statutului estecazul TeodoreiTrandafir. “Ăsta e tipul de conduită politică de azi care nu-i face bine PDL.Grupul parlamentar (n.r. - de la Camera Deputaţilor) trebuia să vină cupropunerea de excludere a Teodorei Trandafir în faţa Biroului Permanent, caresă ia decizia. Aici e problema pe care o avem, sper din tot sufletul că preşedinteleBoc se va corecta din acest punct de vedere. Ţin foarte mult la el, e un omcinstit, serios, dar care crede că poate inventa ce nu s-a inventat încăîntr-un partid, să împaci pe toată lumea. Nu poţi să împaci în permanenţă petoată lumea”, a comentat secretarul general al PDL. El a subliniat că, dinpunctul său de vedere, Teo Trandafir,“după ce s-a îmbrăţişat cu AuraVasile”, respectând Statutul, în 24 ore nu mai era în partid.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray