2020-03-29 04:16

Blat între judecătorii CCR și PSD? Moise Guran: Au făcut o mizerie

 |  10:00
Blat între judecătorii CCR și PSD? Moise Guran: Au făcut o mizerie

Fostul jurnalist Moise Guran, actul membru USR, susține că judecătorii CCR au făcut un blat cu social-democrații, miza fiind păstrarea pensiilor speciale ale judecătorilor.

”Nu e cazul unei analize prea profunde a deciziei CCR, explic imediat, să remarcăm doar efectul prim și, probabil, cel urmărit de CCR: anularea curgerii termenului de 60 de zile de la data de 10 februarie. Pentru eventuala dizolvare a parlamentului, un nou termen va începe să curgă de la următoarea nominalizare (cel mai devreme luni, 2 martie). Adunând cele 60 de zile cu încă 50 pentru semnături și campania electorală, ajungem in 21 iunie.

Arăt mai jos că CCR s-a comportat ca un soldat al PSD, pentru că:

1. CCR a mai decis anterior că președintele poate nominaliza pe cine vrea ptr funcția de prim-ministru, aceasta fiind și cea mai importantă prerogativă prezidențială și unul dintre puținele motive pentru care poporul român votează direct președintele țării. Un CCR sănătos la cap nici nu trebuia să intre pe fondul sesizării PSD ci ar fi respins-o ca inadmisibilă, pentru simplul motiv că s-a mai pronunțat.

2. Deși a spus că anticipatele sunt prima sa opțiune președintele nu a spus niciodată că îl desemnează pe Orban "ca să nu treacă". A spus-o Orban, adevărat, au spus-o penelistii, dar asta nu e o dovadă directă a intenției președintelui. CCR speculează.

3. Din momentul nominalizarii și al cererii votului de învestitura, președintele nu mai are putere asupra premierului. Iar premierul nu e subiect al conflictului între președinte și parlament. CCR s-a pronunțat pe declarațiile unui terț, premierul desemnat.

4. CCR anulează de facto articolul din Constituție referitor la dizolvarea parlamentului, de vreme ce de acum președintele va trebui să demonstreze că "nici nu s-a gândit" la ele. Așadar un factor subiectiv care șterge un text obiectiv.

Imposibilitatea anticipatelor are, printre altele, ca efect și păstrarea pensiilor speciale ptr actualii parlamentari. La schimb, pesediștii se vor îngriji de păstrarea pensiilor de către judecătorii CCR și a cumulului cu uriașele lor salarii. O mizerie!”, scrie Moise Guran.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-25Parerea ta...

CU PAșI MăRUNțI
25 Feb 2020

Moise Guran este acel tânăr care ne vorbește, ne informează deschis si limpede cum stam in fata corupției si a politici țigănești. ( Foarte elegant și bine muncit dl. Moise Guran)
PARAIPAN
25 Feb 2020

1.Un individ pe rol de păpușă manevrat de servicii....de aceea este si in plutonul usr 2. Dar CCRul a fost bun cand a dat aviz pozitiv sterpului la numeroasele sesizări.. 3. CONSTITUTIA TREBUIE RESPECTATA...punct...
MISU
25 Feb 2020

Când a dat dreptate guvernului pentru asumarea răspunderii pe buget, a fost bine?
CUCUVEAUA ROZ-BONTON
26 Feb 2020

Ce sa le ceri la niste scarbe nebune si nazi La ei minciuna si prostia sunt mana -n mana
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine