2020-03-28 12:04

Blocaj în justiție: Mii de dosare sunt în aer, din cauza protestelor magistraților

 |  08:23
Blocaj în justiție: Mii de dosare sunt în aer, din cauza protestelor magistraților

Tribunalul Municipiului București (TMB) și Curtea de Apel București (CAB) au anunțat că, începând de miercuri, își vor suspenda activitatea pe perioadă nedeterminată. Astfel, mii de dosare aflate pe rolul acestor instanțe fiind blocate.

Magistrații sunt nemulțumiți pentru că pe masa parlamentarilor se va afla, în 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

„Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa din 21 ianuarie 2020, la convocarea Secţiei pentru judecători din cadrul CSM: a hotărât, cu unanimitate, că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători, este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora; a hotărât, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor”, a anunțat, marți, CAB.

Același tip de anunț l-a făcut și Tribunalul Capitalei.

Astfel, judecătorii vor soluționa, începând de miercuri, doar cazurile urgente. Vor fi luate în discuție, în materie civilă, cauzele cu minori, iar în materie penală, cauzele referitoare la măsurile preventive.

În acest dosar, câteva mii de dosare, care ar fi trebuit luate în discuție doar miercuri, vor fi blocate. Printre ele și cel al lui Sorin Blejnar sau Cristian Poteraș.

În ultimele săptămâni, mai mulți magistrați, dar și alți angajați din sistemul de justiție și-au manifestat nemulțumirea față de măsurile Parlamentului și spun că dispozițiile sunt și neconstituționale și incorecte.

De altfel, Tribunalul Capitalei, Curtea de Apel București și alte instanțe din țară și-au suspendat activitatea și în luna decembrie, având la bază aceleași considerente.

Acțiunilor de protest li s-au alăturat și procurori din cadrul mai multor parchete din țară, dar și grefierii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

SA FACEM GREVA
22 Ian 2020

Se poate face curățenia din interiorul sistemului? Justiția Ro' este putredă cu un aer urât mirositor, apt și coruptă la cheremul acoperiților.
CORECT
22 Ian 2020

Curatenie urgenta.
CIUMA ROSIE
22 Ian 2020

a plantat o gramada de judecatori/procurori care se subordoneaza mafiotilor din clica lui SOROS.de aia nu sunt condamnati mafiotii si confiscate miliardele de euro furati.si tot de aia banii dispar nonstop in paradisurile fiscale-au protectie de la mafia din justitie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine