2019-12-13 04:15

Blocajul din Parlament pe înţelesul tuturor. Frauda, boicotul Opoziţiei şi chiulul Puterii

 |  20:13
Blocajul din Parlament pe înţelesul tuturor. Frauda, boicotul Opoziţiei şi chiulul Puterii

Deşi de mai bine de o lună Roberta Anastase pare a fi devenit sinonim cublocajul de la Camera Deputaţilor, motivele problemei sunt mai multe. Boicotulpe care l-au instaurat parlamentarii Opoziţiei şi chiulul pe care îl practicăcei ai Puterii sunt cauzele care în acest moment au făcut Camera aproapenefuncţională.

Legi importante precum cea abugetului de stat şi cea a salarizării unitare pot fi amânate până la SfântulAşteaptă din cauză că intrarea lor în Parlament este imposibilă în acest moment.Camera Deputaţilor este blocată din cauza luptei dintre deputaţii Puterii şi ceiai Opoziţiei. În centrul luptei, stă plasată chiar preşedinta Camerei, RobertaAnastase.

Boicotul

Opoziţia susţine ferm şi tare căva continua să absenteze de la şedinţele Plenului şi ale Biroului Permanentpână când Roberta Anastase nu va fi înlocuită la şefia Camerei Deputaţilor deun alt pedelist. Conform regulamentului Camerei, Biroul Permanent trebuie săîntrunească un număr minim de 7 parlamentari pentru a se stabili cvorumul. Încomponenţa sa sunt 6 deputaţi ai Puterii (5 de la PDL şi unul UDMR) şi 7 aiOpoziţiei (4 PSD şi 3 PNL), astfel că, absenţa aleşilor Opoziţiei faceimposibilă organizarea oricărei şedinţe a Biroului. În aceste şedinţe sestabileşte programul Camerei Deputaţilor şi se repartizează la comisiile despecialitate noile legi pe care Guvernul le trimite Parlamentului. Altfel spus,cât timp PSD şi PNL nu vin la şedinţele pe care le prezidează Anastase, EmilBoc şi echipa sa stau cu proiectele de lege le uşă.

Chiulul

Nu doar boicotul parlamentarilorOpoziţiei, ci şi chiulul pe care îl trag aleşii Puterii creează blocajul. Pentrudezbaterea şi votarea legilor, în plen este nevoie de un cvorum de 167 deparlamentari. Adică, la şedinţe trebuie să fie prezenţi jumătate plus unul dinnumărul total de deputaţi. Coaliţia guvernamentală are în acest moment un numărde 186 de deputaţi. Deci, dacă nu se întruneşte cvorumul, o cauză este aceea căminimum 19 deputaţi ai Puterii au absentat.

Frauda

Boicotul parlamentarilor PSD şiPNL durează de la 15 septembrie, când Legea pensiilor a fost votată - spunopozanţii - printr-o fraudă girată de Roberta Anastase. Atunci, preşedintaCamerei a validat cvorumul prin prezenţa a 175 de deputaţi ai Puterii şiOpoziţiei, deşi televiziunile au susrprins prezenţa în sală a cel mult 100 deparlamentari.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray