2020-02-25 21:27

Boc, călcat în picioare la dorinţa lui Zeus. Ce ar fi făcut premierul Băsescu dacă Udrea şi Oprea i-ar fi cerut demisia

 |  18:45
Boc, călcat în picioare la dorinţa lui Zeus. Ce ar fi făcut premierul Băsescu dacă Udrea şi Oprea i-ar fi cerut demisia

Elena Udrea a declaratcă a cerut demisia Cabinetului Boc, deoarece a vrut să copieze modelulpreşedintelui Traian Băsescu care şi-ar fi dat demisia dacă era şeful PalatuluiVictoria. Ce nu a spus ministrul dezvoltării este ce s-ar fi întâmplat cu unministru care i-ar fi cerut demisia premierului Băsescu.

Premierul Emil Boc aarătat după remaniere că are mari probleme în a-şi exercita autoritatea încadrul Guvernului. Deşi Elena Udrea i-a cerut demisia în cadrul grupuluiparlamentar, iar Gabriel Oprea l-a ameninţat că va trebui să-şi caute o altămajoritate dacă nu va satisface pretenţiile UNPR, Emil Boc nu a luat nici o măsurăîmpotriva celor doi miniştri. “Am gândit ca un membru de partid, trebuie sărecunosc, şi mai puţin ca un ministru, pentru că e firesc ca un ministru sădorească supravieţuirea guvernului din care face parte. M-am gândit că unguvern, ca să poată lua în continuare măsuri extrem de dure, dar în acelaşitimp necesare, pentru a scoate ţara din criza economică, are nevoie decredibilitate. Or, pentru asta, am crezut şi cred şi acum că, dintre cele douăvariante - remanierea sau depunerea mandatului primului-ministru -, cea de adoua poate să aducă necesara credibilitate”, şi-a justificat ministrul poziţiadin cadrul grupului parlamentar, într-un interviu acordat revistei “22”. ElenaUdrea a spus că preşedintele Băsescu şi-ar fi dat demisia dacă era în loculpremierului Emil Boc.

Cineconduce Guvernul

Ea a lăsat să-i scapeşi un porumbel din gură despre modul în care se fac numirile la PalatulVictoria. “Cred că de data asta (n.r. - preşedintele Băsescu) a lăsat partidulşi pe premier să-şi facă echipa aşa cum consideră de cuviinţă”, a precizatElena Udrea, fără să-şi dea seama că alegerea miniştrilor este atributulpremierului şi nu al preşedintelui. Ministrul dezvoltării i-a dat totuşi unultim avertisment lui Emil Boc. “Dacă premierul este în continuare preşedintelepartidului, se menţine riscul de a amesteca foarte tare prestaţia Guvernului cuimaginea partidului”, a punctat Udrea, atrăgându-i atenţia lui Boc că nu maipoate rămâne şef şi la partid şi la Guvern.

Oprease alătură revoltei

Chiar dacă apărut un partener docil, UNPR începe să dea semne că nu mai este dispus săsprijine Guvernul Boc dacă nu i se satisfac pretenţiile. Generalul GabrielOprea şi vicepreşedintele Eugen Nicolicea au dezvăluit că partidul pe care îlpăstoreşte preferă o restructurare guvernamentală în locul remanierii gânditede Emil Boc şi de PDL. „În ce ne priveşte, după această remaniere,care n-a fost o restructurare, aşa cum am dorit, ci o remaniere în cadrulgrupului PDL, absolut toate discuţiile despre propunerile şi modifcărilelegislative vor fi reluate şi vor ţine cont de toate observaţiile care s-auîntâmplat în viaţa reală”, a recunoscut Nicolicea. Reducerea numărului de ministere din Guvern ar fi înseamnat însă mărireanumărului de portofolii deţinute de reprezentanţii UNPR. Interesant este faptulcă cea care a vorbit despre ideea unui Executiv mai suplu cu un număr redus deministere este Elena Udrea, cea care i-a cerut demisia premierului Emil Boc. ŞerbanMihăilescu a declarat pentru „Puterea” că este posibil ca până la fineleacestui an să asistăm la restructurarea Guvernului. Pentru că viitorul său laPalatul Victoria depinde de voturile celor de la UNPR, premierul Emil Boc afost nevoit să înghită astfel şi ameninţările partenerilor de Coaliţieexprimate chiar prin vocea ministrului apărării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

SCRIPCARU
09 Sep 2010

Boc cel mic, ar trebui sa tina cont de mesajul lui Gabriel Oprea, atunci cand afirma ca guvernul actual se afla la palatul Victoria datorita voturilor celor de la UNPR. Ar fi mai bine pentru primul ministru sa observe ca in UNPR exista oameni cu valoare incontestabila care pot oricand fi cooptati in guvern in posturi cheie.
VLAD.ADRIAN
12 Sep 2010

Doamna Udrea este cea mai tare femeie politician ever!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine