2020-02-23 05:05

Boc îi invită pe elevi să nu se mai uite la tv. Preşedintele şi premierul au evitat să dea ochii cu şcolarii. Au trimis în schimb comunicate

 |  19:42
Boc îi invită pe elevi să nu se mai uite la tv. Preşedintele şi premierul au evitat să dea ochii cu şcolarii. Au trimis în schimb comunicate

“Doamnelor şidomnilor profesori, dragi elevi, dragi părinţi…”. Aşa a început comunicatul de presă al primului-ministru Emil Boc cuocazia începerii anului şcolar 2010-2011. Faptul că profesorii nu îi sunt prea dragiactualului Executiv nu este o noutate, explicându-se astfel de ce atâtpremierul, cât şi preşedintele României, Traian Băsescu au ales în acest an sătransmită comunicate de presă în loc să se prezinte personal la unele şcoli dinCapitală.

Premierul EmilBoc şi preşedintele Traian Băsescu au evitat ieri, la deschiderea anuluişcolar, să-şi facă apariţia printre elevi şi profesori. Precum în aniiprecedenţi. Ei au preferat, în schimb, să pună câteva gânduri pe hârtie şi săle dea astfel drumul cu ajutorul fluxurilor de ştiri.

Şeful guvernuluisusţine că i-a făcut mare plăcere să transmită un mesaj elevilor, părinţilor şicadrelor didactice din România, precizând că le vorbeşte prin intermediul unuicomunicat de presă „în primul rând ca părinte, abia apoi ca prim-ministru”. Catată a două fete, Boc afirmă că s-a declarat permanent preocupat de educaţiacopiilor săi şi de mediul în care aceştia o primesc. Nici nu punem la îndoialăcuvintele domniei sale, din moment ce în prima zi de şcoală, doar fiica ceamică a participat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. Fiica ceamare a premierului a absentat însă, pentru că se află la un curs de limbaengleză în Marea Britanie. “Sunt convins că vă doriţi aceleaşi lucruri şipentru copiii dumneavoastră”, a punctat premierul. În calitate de om politic,Emil Boc a înşirat în comunicatul său de presă o listă de măsuri pe care elsusţine că le-a luat pentru ca dorinţele părinţilor să fie pe deplinîndeplinite. Măsurile luate sunt cele mai bune, este de părere premierul, înciuda constrângerilor impuse de criza financiară. Asigurându-i că “după ploaieapare soarele de fiecare dată”, Emil Boc mai spune că se consideră preocupat decreşterea calităţii actului educaţional încă de la începutul mandatului său.

Boc:Renunţaţi la televizor!

Premierul i-aîndemnat “cu toată afecţiunea” pe elevi să nu se piardă în tot ce oferăteleviziunea, pentru că adevărata educaţie se obţine citind carte după carte.Astfel se clădeşte caracterul şi personalitatea unui om. “Cartea este cea carevă ajută să distingeţi între adevăratele valori şi falsele modele, cartea văţine la distanţă de consumismul atât de prezent, din păcate, în societateanoastră”. Pentru profesori, Emil Boc a avut numai cuvinte mari: “Vă consider,deopotrivă, oameni ai timpului nostru şi arhitecţi ai timpurilor viitoare. (…) Dumneavoastră,performerii acestei nobile profesiuni de formare a noilor generaţii sunteţi „înprima linie” a schimbării pe care progresul social şi statal o impune”.

Băsescu:Vă doresc mult entuziasm

Traian Băsescu a transmis ieri un mesaj de laCotroceni cu ocazia începerii noului an şcolar. “Doresc să urez celoraproximativ 3,3 milioane de elevi, care se vor îndrepta de luni spre sălile declasă, mult entuziasm, curiozitate şi putere de muncă”, afirmă Băsescu, carecontinuă: “Ceea ce învăţaţi acumvă va fi de folos în carierele pe care vi le veţi alege, dar va determina, înacelaşi timp, şi modul în care ţara va face faţă provocărilor unei lumi aflateîntr-o continuă transformare”. Preşedintele Traian Băsescu este de părere căşcoala românească are nevoie de creativitate, inovaţie şi iniţiativă pentru caelevii să reuşească. Nimic în schimb despre nevoia de profesori, despre condiţiiledin şcolile româneşti sau despre susţinerea sistemul de învăţământ de cătreExecutiv. “Mult succes în noul an şcolar tuturor elevilor şi cadrelordidactice”, urează Traian Băsescu la sfârşitul comunicatului.

Funeriufuge de profesori

Deşi a cerut ca prima zi de scoală să sedesfăşoare fără festivităţi, conform tradiţiei, ministrul educaţiei, DanielFuneriu, a participat ieri-dimineaţă la deschiderea anului şcolar la LiceulPedagogic "Dimitrie Ţichindeal" din Arad. Preşedintele SindicatuluiDemocratic din Învăţământ Arad, Dănuţ Ieneşescu a spus că ministrul educaţiei aevitat o întâlnire cu dascălii pentru a discuta problemele din sistem şi cădemnitarul şi-a schimbat programul de luni de mai multe ori, "pentru casindicaliştii să nu îi cunoască traseul şi să nu îl poată întâlni",clasificând acest gest ca fiind unul ruşinos. Alături de lideri locali ai PDL. Funeriu a ţinut un discurs foarte scurt, încare a spus că recredibilizarea învăţământului românesc este principala misiunea mandatului său de ministru şi le-a mulţumit dascălilor pentru “solidaritateade care au dat dovadă” în ultimele luni, în pofida reducerilor salariale şi acondiţiilor economice grele. A fost aplaudat cu reţineri. (M.A.)

Interdicţie: Fără politicieni înşcoli!

Sindicaliştiidin învăţămînt au pregătit proteste, se arată într-un comunicat de presă emisde Federaţia Educaţiei Naţionale. În prima zi de şcoală, aceştia au anunţat cătoţi parlamentarii care se vor prezenta la deschiderea festivă a anului şcolar,vor fi ignoraţi de profesori şi nici nu li se va permite să ţină discursuri.Acuzând politizarea continuă a învăţămîntului românesc şi modul în care acestaeste supus unui proces continuu de degradare şi destabilizare, sindicaliştii aucerut ignorarea totală a politicienilor la festivităţile de deschidere a nouluian şcolar şi neacordarea dreptul moral să ia cuvântul în faţa părinţilor şi aelevi. (M.A.)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine