2020-02-17 15:28

Boc răspunde grupului de la Bruxelles: Mai bine eficienţi decât frumoşi

 |  18:27
Boc răspunde grupului de la Bruxelles: Mai bine eficienţi decât frumoşi

Războiul dintre garda veche a PDL şi grupul de la Bruxelles s-a mutatieri la Palatul Victoria. Însuşi premierul a ţinut să răspundă criticilor adresatede Cristian Preda în urmă cu două zile greilor din partid care se opunreformării PDL.

“Nu guvernămca să fim astăzi frumoşi în sondaje”, a spus Boc la începutul videoconferinţeicu prefecţii care a avut loc ieri la Guvern. El a arătat că rezultatulreformelor de astăzi se vor vedea în 2011-2012, atunci când economia îşi vareveni, iar statul va funcţiona mai bine şi cu o birocraţie mai puţină. “E clarcă acum este perioada decisivă şi trebuie acţionat fără nici un fel de ezitare.Guvernăm acum ca să reparăm ce au stricat 20 de ani de decizii proaste,populiste, de reforme mimate, de pomeni electorale, de risipe. Mai bine plătimnoi, guvernanţii, acum, costurile de imagine ale măsurilor dureroase şi nepopulare,decât să plătească toţi românii costurile îngrozitoare ale neluării acestormăsuri”, a spus Boc. El a adăugat că Guvernul pe care îl conduce putea lua doar“măsuri călduţe, de imagine, populare” pentru “a fi frumos în sondaje azi”, darţara s-ar prăbuşi mâine. “Ne-am îmbăta cu cifrele din sondaje în 2010, darşansele de redresare a ţării ar fi risipite pe o situaţie îndelungată. Însituaţia asta, vă asigur că nimeni nu ne-ar ierta la urne în 2012”, a maiarătat premierul.

Preda nu selasă

Aceastăclarificare a premierului a avut drept scop să-l pună la punct peeuroparlamenrarul PDL Cristian Preda care,acum două zile, a susţinut că democrat-liberalii ar trebui să ia încalcul ca din toamnă să treacă în opoziţie. Preda şi-a arătat neîncredereaîntr-o eventuală remaniere guvernamentală în toamna acestui an, sfătuindu-i pepreşedinte şi pe premier să se gândească la cooptarea unuia dintre cele douăpartide din opoziţie în Guvern, iar dacă nu reuşesc, să lase opoziţia să preiafrâiele guvernării. Cristian Preda l-a supărat în nenumărate rânduri pe EmilBoc cu postările sale pe blog, adeseori critice la adresa Guvernului. În câtevadin şedinţele conducerii partidului, premierul a spus că s-a săturat debloggerii partidului care nu au curaj să reproşeze ce au de reproşatguvernanţilor direct, ascunzându-se în spatele scrisului pe blog. Preda nu s-asperiat însă şi a continuat să-şi expună părerile în acelaşi fel. Ieri, el a propusîntr-o postare pe blog că va susţine soluţia “curajoasă” a organizării dealegeri primare în partid. Mai exact, toţi democrat-liberalii care vor săcandideze pentru o funcţie în stat, fie că e de consilier local sau depreşedinte al ţării, să treacă mai întâi de un scrutin intern la care săparticipe atât membri de partid, cât şi simpatizanţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine