2020-08-11 16:21

Bodog, ministrul Sănătății: nu mi-am falsificat CV-ul. CNATDCU îl contrazice

 |  17:56
Bodog, ministrul Sănătății: nu mi-am falsificat CV-ul. CNATDCU îl contrazice

Florian Bodog, validat de parlament ca ministru al Sănătății, s-a prezentat la concursul pentru a fi conducător de doctorate cu un dosar fals. Ca atare, CNATDCU i-a retras abilitarea de a conduce doctorate. Acum, Bodog pretinde că nu are „nicio problemă”, iar teza de doctorat se găsește la Biblioteca Națională, informează Agerpres.

„Eu am fost făcut conducător de doctorat de către Ministerul Educației. În luna mai anul trecut, o publicație din Oradea a făcut o sesizare la Ministerul Educației. Ministerul Educației nu a luat absolut nicio măsură, pentru că sesizarea nu se încadra în limita legii și nici nu avea bază legală pentru acest lucru, iar la sfârșitul lunii septembrie — început de octombrie, în momentul la care se făceau listele pentru noul Parlament, mi s-a retras conducerea de doctorat. Această decizie a ministerului am considerat-o nelegală și am atacat-o în justiție la Curtea de Apel Oradea și aștept răspunsul”, a precizat Bodog, la Palatul Parlamentului. Ministrul susține că teza sa doctorat a fost depusă în trei exemplare în momentul susținerii și se găsește la Biblioteca Națională.

„Nu știu de ce, practic, în Biblioteca Universității din Oradea nu se mai găsesc tezele din 2001 încoace decât foarte puține și asta datorită faptului că biblioteca s-a mutat dintr-un local vechi într-o altă clădire nouă. Nu cunosc modul în care a dispărut. Teza mea de doctorat nu a fost niciodată contestată de nimeni, nu am fost niciodată acuzat de plagiat. De altfel, teza mea de doctorat a fost făcută sub conducerea domnului profesor Gicu Ionescu, care a fost rectorul Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca. Teza mea de doctorat a fost scrisă toată cu mâna”, pretinde Bodog.

Senatorul PSD Florian-Dorel Bodog (45 de ani) este de profesie chirurg plastician, decan al Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea. În Cv-ul publicat pe site-ul Senatului, Bodog menționează doar o diplomă de doctor în științe medicale. Dintr-un Cv mai vechi însă, găsit de PressOne pe pe site-ul Universității Oradea, reiese că Bodog are două titluri de doctor: unul în management, obținut în 2008, și altul în medicină, din 2002.

În vara acestui an, răspunzând unei sesizări a jurnaliştilor de la Bihoreanul, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a confirmat că Bodog este autor principal al numai două dintre cele 12 lucrări pe care şi le-a trecut în biografie, ca să obţină calitatea de conducător de doctorate.

Florian Bodog este unul dintre funcționarii din Ministerul Sănătății care, în 2012, au tocat 2,5 milioane de euro pe o excursie în jurul lumii, potrivit unei anchete a jurnalistului Vlad Mixich.

A fost vorba despre un proiect CoNAS cu fonduri europene, pentru pregătirea angajaților în străinătate. Instituția a reușit să convingă Guvernul să plătească banii, înainte ca proiectul să fie acceptat de Autoritatea de Management a Programului Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative (AM PODCA).

Astfel, când, în aprilie 2012, decizia de respingere a proiectului a fost eliberată de AM PODCA, lumea fusese deja înconjurată, iar cei 2,5 milioane de euro – tocați, mai scrie PressOne.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz