2020-07-03 17:43

Bogdan Licu: În istoria recentă a României nu a mai fost niciodată un atac atât de concertat și susținut asupra procurorilor

 |  12:07
Bogdan Licu: În istoria recentă a României nu a mai fost niciodată un atac atât de concertat și susținut asupra procurorilor

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a afirmat, marţi, că "nu a mai fost niciodată în istoria recentă a României un atac atât de concertat şi susţinut asupra procurorilor".

Întrebat de jurnalişti la intrarea în sediul CSM dacă nu cumva criticile, controversele, atacurile au fost un semnal care a dus la timorarea procurorilor, Licu a răspuns: "Nu ştiu dacă neapărat timorare, dar o demotivare a procurorilor, din păcate, în ultimii ani de zile, cu toate atacurile intense asupra noastră, cu siguranţă a avut loc. (...) Ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani este ceva cu totul ieşit din comun, nu a mai fost niciodată în istoria recentă a României un atac atât de concertat şi susţinut asupra procurorilor, în mod special. Evident că depinde de fiecare procuror în parte cât este de călit în această luptă. (...) Din păcate, sunt şi colegi care, într-o formă sau alta, s-au simţit demotivaţi să lucreze aşteptând ceva, ce anume nu pot să vă spun".

El a precizat că a primit o adresă de la ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, în care se cerea ca procurorii să fie mai proactivi împotriva criminalităţii.

"Prima la care vă referiţi era un îndemn pentru a fi mai activi, mai proactivi în lupta împotriva criminalităţii de toate felurile. Un asemenea demers este întotdeauna bine-venit. Şi eu am încurajat tot timpul colegii în întrunirile pe care le-am avut, i-am îndemnat să fie proactivi. Din păcate, avem mulţi colegi care se mulţumesc cu ce primesc şi nu se implică foarte mult în soluţionarea unor cauze şi lucrul acesta, din păcate, se vede", a declarat Bogdan Licu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz