2020-06-02 18:42

Breaking news! Carmen Dan a demisionat de la șefia MAI

 |  12:28
Breaking news! Carmen Dan a demisionat de la șefia MAI

Carmen Dan a anunţat luni că demisionează de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Carmen Dan, al cărei nume figura pe lista remaniabililor, decizia urmând să fie luată la Comitetul Executiv al PSD de luni, a afirmat că şi-a depus mandatul.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte luni pentru a discuta remanierea guvernamentală, dar şi pe tema sondajeklor în vederea desemnării prezidenţiabilului partidului. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, în perspectiva remanierii, a analizat activitatea a opt ministere şi că va continua. În ceea ce-l priveşte pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, decizia este deja luată, anunţul privind schimbarea sa fiind făcut de către liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Printre remaniabili s-ar regăsi ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, ministrul Turismului Gheorghe Trif, dar şi ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan şi cel al Agriculturii, Petre Daea, afirmă surse din partid.

Dintre miniştrii ALDE, cel care va pleca este ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, la propunerea liderului partidului Călin Popescu Tăriceanu, care a invocat ”percepţia publică”. La un moment dat, printre cei care ar fi urmat să plece din Guvern, era vehiculat şi numele ministrului Energiei Anton Anton.

Viorica Dăncilă a ţinut să precizeze de mai multe ori în ultimele zile că decizia privind remanierea este una politică şi propunerile sale vor fi supuse aprobării Comitetului Executiv Naţional.

”Suntem un guvern politic, decizia este politică, avem nevoie de un vot în CEX, poate că propunerea nu este acceptată din punct de vedere politic, deci în momentul în care vii cu o remaniere, cu anumite soluţii, cu anumite schimbări, trebuie să fie confirmate de forul statutar. O să venim cu persoane care să gestioneze acele domenii mult mai bine, deci voi veni şi cu punctele bune, dar şi cu anumite lucruri care nu s-au întâmplat aşa cum ne-am fi dorit”, a spus Dăncilă.

De asemenea, a anunţat că, în cazul în care luni va fi definitivată remanierrea, va discuta şi cu preşedintele Klaus Iohannis, mai ales că în şedinţa de luni ar trebui făcute propuneri şi pentru două portofolii de vicepremier, pe care sunt numiţi în prezent interimari.

Premierul a avertizat însă că remanierea ar putea fi făcută în două etape sau că ar putea avea loc şi o restructurare.

”Am spus că, în momentul în care voi termina de făcut evaluarea, mai pot fi şi alte remanieri, deci nu am spus că după ce vom adopta în CEX unde vom face remanierea şi cine va veni în loc, ne vom opri cu remanierea. Vom face o analiză strictă, o analiză pe fiecare minister în parte şi putem veni ori cu o nouă remaniere, ori, de ce nu, chiar cu o restructurare”, a declarat premierul duminică.

Liderii social-democraţi discută luni şi pe tema sondajelor pentru desemnarea prezidenţiabilului PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-15Parerea ta...

COADA DRACULUI
15 Iul 2019

Bolnava cu varsat de vint , la lasat pe barbasu sa moara singur . Sa tinut dupa maciuca lui Terente . Cica si-a pus silicoane la profundor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine