2020-04-06 22:21

Buget de avarie, în 2020, pentru Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

 |  00:03
Buget de avarie, în 2020, pentru Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

În proiectul de buget pentru anul 2020, pe care și-l va asuma cabinetul Ludovic Orban, mai multe ministere vor primi bani mult mai puțini decât în acest an. Dar, în schimb, se poate constata că serviciile secrete și ministerele de forță vor avea în 2020 creșteri semnificative de fonduri.

Astfel, la Ministerul Afacerilor Interne creșterea va fi de 13%, la Ministerul Apărării Naționale de 15%, la SRI de 10,2%, la STS de 9% iar la SPP de 19%. În schimb, bugetul Ministerului Sănătății pentru anul viitor va scădea cu 22 % față de 2019, iar bugetul alocat Educației are cel mai mic procent din PIB din ultimii 20 de ani, deși s-au comasat cele două ministere, Educația și Cercetarea, într-unul singur - Ministerul Educației și Cercetării.

Însă, cea mai gravă situație pare a se prefigura la Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, condus de către ieșeanul Costel Alexe, unde bugetul pentru anul viitor va fi mai mic cu 60,5%, față de 2019. Situația financiară a acestui minister va fi critică în anul ce vine, întrucât s-au comasat două ministere – Mediul, cu Apele și Pădurile -, iar bugetul va fi mai mic cu 60,5%, ceea ce face ca toate entitățile aflate sub tutela acestui minister, cum ar fi Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Mediu sau Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, vor funcționa în regim de avarie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-22Parerea ta...

GABI
23 Dec 2019

Cred că este fără precedent în Romania postdecembristă, când un guvern decapitează bugetul unui minister.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine