2020-01-24 13:44

Căălin Popescu Tăriceanu: Nu ar fi de dorit să vedem premieri, miniștri şi președintele țării stând la coadă

 |  07:15
Căălin Popescu Tăriceanu: Nu ar fi de dorit să vedem premieri, miniștri şi președintele țării stând la coadă

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți seara, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, referitor la relatările din presă potrivit cărora el a eludat coada formată la Direcția de pașapoarte și eliberare permise, că există o doză imensă de populism în România. Senatorul a ţinut să precizeze că nu ar fi de dorit să vedem prim-miniștri, miniștri, președintele țării făcând acest tip de exercițiu de a sta la coadă.

"Există o doză imensă de populism în România. Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Vrem ca anumiți oameni cu funcții importante în stat să se distingă stând la cozi, sigur nefirești fără îndoială și pe care și eu le condamn, sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie în funcția respectivă, cum își gestionează timpul ? Suntem într-o fază de populism extrem în România care face să existe aceste atitudini pe care le-am observat", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că acea coadă nu a fost de 1.000 de persoane.

"Nici eu n-am văzut, nici nu cred că ar fi de dorit să vedem prim-miniștri, miniștri, președintele țării în trecut sau în viitor făcând acest tip de exercițiu. Rămâne de rezolvat de ce se întâmplă această problemă. Am avut această ocazie să vorbesc cu șeful instituției și care mi-a spus: 'În momentul de față se eliberează între 200 și 400 de permise pe zi". Deci nu 1.000, cum a fost făcută vâlva. Am văzut că știrea a fost preluată nemestecat că au stat 1.000 la coadă. Între 200 și 400 de permise pe zi pentru că s-a concentrat în același loc și Bucureștiul și Ilfovul și au un deficit de personal. Sigur că ar fi problema Executivului pentru că Executivul s-a angajat la debirocratizare. Debirocratizarea vedem că este, mai degrabă, un slogan", a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a mai spus că, potrivit legii din România, înalți oficiali beneficiază de un sistem de protecție asigurat de SPP.

"Există anumite protocoale între SPP și instituții în cazul în care un oficial, eu sau altul care beneficiază de aceste dispozitive, are nevoie să meargă într-o instituție publică, aceste protocoale prevăd cum se realizează aceste comunicări și modul de funcționare. Pentru că există anumite considerente de securitate care funcționează în egală măsură și în România și în alte state (...) în așa fel încât să se evite situații, incidente", a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-24Parerea ta...

DUMNEZEU(L MĂ-TII)
24 Aug 2016

BA DA, LYMBRICULE! MI-AȘ DORI, ÎN PRIMUL RÎND, SĂ VĂ VĂD STÎND LA COADĂ ÎN FAȚA PLUTONULUI DE EXECUȚIE, BĂI, SCÎRNĂVIE ÎN IZMENE DE COCALAR! AMIN!
CRISTI.
24 Aug 2016

De ce sa nu stati la rand?aha!!!sunteti ocupati cu functiile f.importante pe care le detineti,ca sa furati sa faceti tot felul de potlogarii,căci pentru oameni nu ati facut nimic,de aceea am ajuns de rasul europei.gunoaie umane
MARINELU
24 Aug 2016

DOAR COMPLEXATII SI RATATII AR DORI SA VADA LA COZI PRESEDINTELE, PRIMUL MINISTRU, MNISTRII SAU ALTI DEMNITARI! HUOOO!
CRISTI.
24 Aug 2016

Marinelu,nu ar fi o problema ca nu stau la rand pentru diverse probleme personale,poate e ceva normal,problema e ca jigodiile astea nu fac nimic altceva decat sa fure si sa-si faca legi in avantajul lor,nu a oamenilor.cu alte cuvinte sunt un,,complexat''
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine