2020-05-29 02:45

Călin Popescu Tăriceanu: Am fost interceptat de SRI pe mandat de siguranță națională

 |  07:06
Călin Popescu Tăriceanu: Am fost interceptat de SRI pe mandat de siguranță națională

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți seara, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că a fost interceptat de SRI pe mandat de siguranță națională în timp ce vorbea la telefon cu fostul său consilier.

"Am fost astăzi la Înalta Curte, am stat și am așteptat îndelung pe culoare, s-a dat un nou termen pentru că în dosar sunt probleme legate de modul în care au întocmit dosarul procurorii. E vorba de, haideți să spunem, legalitatea și regularitatea probelor, nu pot să intru în mai multe detalii, interceptările", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a dezvăluit că a fost interceptat de SRI pe mandat de siguranță națională în timp ce vorbea la telefon cu fostul său consilier.

"Vorbeam cu Silberstein la telefon, el nu era nimic, nu era suspectat de nimic. În 2015 se întâmpla asta. Una din acuzații este că am mințit când am fost întrebat de natura relației cu Silberstein. M-au întrebat care era natura relației, 'vă vedeați des, discutați des'? Eu am spus — sporadic. Zice 'păi cum sporadic, că uitați avem înregistrări și se dovedește că două luni la rând ați vorbit o dată într-o lună, o dată într-o lună'. Și ce-am vorbit? Salut, venise la București, el a fost consilierul meu în perioada când eram prim ministru, și discuția e în felul următor: 'Bună ziua! Bună ziua! Ce faci? Sunt la București. A, ce bine!' Mă întreabă 'ce faceți, aveți timp să bem o cafea'? Da, îi spun eu, cu plăcere, luni ne vedem la o cafea. Luni vorbim din nou și eu îi spun 'îmi pare rău nu mai putem să ne întâlnim că sunt ocupat, mai vorbim peste o lună'. Și spune 'nu erau sporadice, asta înseamnă că era o legătură care era întreținută consistent'", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a susţinut că urmărirea penală împotriva sa a început înainte să fie oficial declanșată.

"Au început să mă înregistreze, m-au chemat anul acesta 'ca martor' ca să îmi folosească depoziția ca martor, să o coreleze eventual cu înregistrările, chiar dacă nu au niciun fel de suport și după aceea să mă transforme în acuzat", a completat preşedintele Senatului. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine