2020-06-07 00:25

Călin Popescu Tăriceanu: Bugetul pe 2016 e ca o mașină fără volan şi fără motor, care merge nicăieri

 |  07:55
Călin Popescu Tăriceanu: Bugetul pe 2016 e ca o mașină fără volan şi fără motor, care merge nicăieri

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri seara, în cadrul ueni emisiuni la B1 TV, că bugetul pe anul 2016 este „ca o mașină fără volan sau fără motor, care merge oriunde și nicăieri”.

”Am văzut o mare strădanie a unora de a ne convinge că bugetul e bun pentru că a fost pregătit de guvernul anterior. În primul rând, trebuie să facem o distincție între buget care este un set de măsuri și de direcții a modului în care se cheltuiesc banii. Politicile fiscale nu se stabilesc prin buget. Măsurile economice se stabilesc înainte. Bugetul nu face decât să aloce resurse pentru atingerea unui obiectiv. Șeful Guvernului stabilește care este obiectivul țării și pune resursele pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul a criticat dur bugetul, despre care a spus că este „ca o mașină fără volan sau fără motor, care merge oriunde și nicăieri”.

”Bugetul acesta este ca o mașină fără volan sau fără motor, merge oriunde și nicăieri. Nu are o direcție. Resproșul meu este următorul: mă așteptam ca noul guvern să spună că cei care au fost înainte nu se pricepeau, nu aveau competență, aveau interese și au făcut bugetul prost și venim noi și îl facem bine. Eu cred că România poate să își stabilească un obiectiv pe care să înceapă să îl construiască prin buget. Nu am văzut acest lucru și de asta am votat împotrivă. Eu stau și mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă nu era bugetul stabilit de Ponta și s-ar fi dat pe mâna acestui Guvern”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-19

In legatura cu acest articol...

Călin Popescu Tăriceanu, explicaţii în legătură cu demisia lui Victor Ponta din Guvern
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine