2019-12-09 19:51

Călin Popescu-Tăriceanu, dezamăgit de răspunsul primit de la președintele Klaus Iohannis

 |  07:24
Călin Popescu-Tăriceanu, dezamăgit de răspunsul primit de la președintele Klaus Iohannis

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat vineri seara, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că este ''dezamăgit'' de răspunsul pe care l-a primit de la președintele Klaus Iohannis după ce i-a cerut public să verifice veridicitatea afirmaţiilor făcute de Traian Băsescu, potrivit căruia România s-ar fi transformat în stat mafiot.

"Eu astăzi am fost, nu pot să spun decât dezamăgit de răspunsul pe care l-am primit de la președintele Iohannis, urmare a apelului pe care l-am făcut la domnia sa. (...) La afirmațiile fostului președinte Băsescu nu există decât două variante: fie Băsescu fabulează, fie minte, și atunci, în mod normal, responsabilitatea actualului președinte ar fi clară, să spună 'am verificat afirmațiile, nu se susțin, nu-i adevărat ce spune domnul Băsescu, avem un stat solid, avem instituții care funcționează ireproșabil' sau, mă rog, conducătorii instituțiilor nu fac asemenea lucruri, și am închide subiectul. Sau, în cazul în care fostul președinte, care cât de cât pare să fie totuși informat — a avut sub comanda lui și instituțiile, serviciile de informații și procuratura — în cazul în care fostul președinte spune aceste lucruri și ele se adeveresc, atunci președintele în funcție ar avea iarăși o obligație: să facă curățenie pentru că nu ăsta este statul de drept'', a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că a fost surprins de modul în care a fost formulat răspunsul președintelui Klaus Iohannis.

''Iar în ceea ce privește aroganța cu care domnul Iohannis a alcătuit răspunsul, ce vreau să vă spun este că mă surprinde. De ce? Poate nu în ceea ce-l privește pe el, ca persoană, dar știind foarte bine toți că președintele a fost condamnat, nu este acuzat, într-un dosar în care, folosindu-se de documente false a obținut câștiguri incorecte, eu aș fi fost mai reținut să înlătur cu atâta ușurință prezumția de nevinovăție care trebuie să funcționeze în statul de drept'', a completat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-30

In legatura cu acest articol...

Reacție dură de la Cotroceni. Ce răspuns îi dă Iohannis lui Tăriceanu

Tăriceanu îi cere lui Klaus Iohannis să verifice veridicitatea afirmaţiilor lui Traian Băsescu
Parerea ta...

ANONIM
30 Iul 2016

MONALISA UN PRIMUL MANDAT , A TINUT DOSARUL 8 ANI . CINE A TINUT DOSARUL ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray