2019-12-06 04:47

Călin Popescu Tăriceanu explică de ce a evitat coada la DRPCIV pentru a-și reînnoi permisul de conducere

 |  22:27
Călin Popescu Tăriceanu explică de ce a evitat coada la DRPCIV pentru a-și reînnoi permisul de conducere

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi seara, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că preocuparea celor cu funcții importante în stat este să să se dedice în principal problemelor societății și comunităților, și "nu statul la coadă". Reacţia lui Tăriceanu vine în contextul relatărilor din media, potrivit cărora a evitat săptămâna trecută coada la DRPCIV pentru a-și reînnoi permisul de conducere.

"Nu îmi imaginez că o să fiu în asentimentul tuturor. (...) Există în orice stat câteva funcții importante unde oamenii au fost aleși ca să reprezinte într-un fel statul și să se dedice în principal problemelor societății și comunităților. Asta trebuie să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există și posibilitatea să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acțiuni. Din acest motiv în toate țările pentru cei care ocupă anumite poziții înalte se găsesc din punct de vedere legal anumite pârghii prin care li se permite să își dedice majoritatea timpului în interesul țării și al societății și nu să stai (n.r. la coadă). Până la urmă nu e nimic înjositor, dar e o problemă de gestiune a timpului", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că a vorbit cu cei de la permise să meargă înainte de începerea programului ca să nu facă "un gest ostentativ de a trece prin față".

"Lucrurile acestea întotdeauna încerc să le gestionez cât mai discret posibil. Ca președinte al Senatului am dreptul la mașină cu antemergător, SPP, cu Poliție, și așa mai departe. Nu știu dacă am folosit vreodată (...) antemergător cu mașină de Poliție pentru că nu vreau să deranjez pe ceilalți participanți la trafic. Țin cont că sunt anumite sensibilități care trebuie menajate, mai ales într-o perioadă de lipsuri și nemulțumiri ale populației. Nu sunt un om care să facă exces de atributele și pârghiile pe care le are cineva în calitate de președinte al Senatului. Mă duc singur să-mi fac cumpărăturile pentru gospodărie, dar, nu ascund, dacă am o deplasare de făcut, sigur, se ocupă cabinetul, se ocupă SPP să facă rezervarea biletelor, să nu stau la coadă", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray