2020-01-25 12:33

Călin Popescu Tăriceanu: I-am spus preşedintelui german că Schengen a devenit un instrument politic

 |  08:00
Călin Popescu Tăriceanu: I-am spus preşedintelui german că Schengen a devenit un instrument politic

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că i-a transmis preşedintelui Germaniei că Schengen a devenit un instrument politic în mâna ţărilor occidentale care invocă drept pretexte elemente legate de MCV.

''Discuţia a abordat şi subiecte politice, iar subiectul pe care l-am discutat în a doua parte a întâlnirii a fost legat de aderarea României la Schengen, unde i-am spus punctul meu de vedere şi anume că, din păcate, în momentul de faţă Schengen-ul în loc să rămână aşa cum este de fapt – un element tehnic în care România de îndată de îndeplineşte cerinţele tehnice ar fi trebuit să fie primită în spaţiul Schengen, s-a transformat într-un instrument politic şi datorită faptului că multe ţări occidenteale din considerente de politică internă nu au făcut acest lucru'', a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, după întâlnirea cu preşedintele Germaniei, transmite Mediafax.

Preşedintele Senatului a precizat că ţările respective au preferat să ţină cont de anumite atitudini şi poziţii pe scerna politică internă.

''România a îndeplinit condiţiile politice de aderare la UE în două etape succesive. În primul moment când a fost acceptată pentru începerea negocierilor de aderare, apoi prin aderarea efectivă. Deci condiţiile politice noi le-am îndeplinit. Acum Schengen a devenbit un fel de instrument prin care multe ţări din spaţiul occidental care nu au curaj să ia această decizie de a accepta România în Schengen invocă elemente de ordin politic legate de foarte multe ori de MCV'', a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul a ţinut să sublinieze că i-a comunicat aceste lucruri preşedintelui german ''trecând anumite bariere de limbaj elegant, politicos, diplomatic''.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine