2020-01-20 19:06

Călin Popescu Tăriceanu: Klaus Iohannis pare să fie un factor de dezbinare

 |  07:50
Călin Popescu Tăriceanu: Klaus Iohannis pare să fie un factor de dezbinare

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică seara, în cadrul unei emisiuni la România TV, că șeful statului prin gestul său, de a nu invita la parada militară de la Arcul de Triumf anumiți politiceni, "pare să fie un factor de dezbinare", în condiţiile în care semnificația zilei de 1 Decembrie este aceea a unității românilor.

"Ziua de 1 Decembrie este o zi încărcată de simboluri și valori naționale. Este ziua în care noi celebrăm împlinirea idealului național de secole — Unirea tuturor românilor în aceeași țară și sub același drapel. Acest ideal a fost împlinit după lungi sacrificii — războiul de la 1877 și primul război mondial. Semnificația acestei zile — ziua unității românilor. Președintele ar trebui să sublinieze acest moment și acest simbol și din păcate, în loc să fie factorul de coeziune, de unitate a unei Românii care este măcinată de o bună bucată de vreme în dispute politice, pare să fie mai degrabă prin gestul său, prin atitudinea sa, prin deciziile pe care le ia un factor de dezbinare, de promovare a resentimentelor și a învrăjbirii. Lucrul acesta nu îl pot accepta (...) pentru că în felul acesta președintele ne dovedește două lucruri: nici nu înțelege care este semnificația Zilei naționale și nici nu înțelege care este rolul său politic și constituțional de președinte", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

În opinia preşedintelui Senatului, românii vor "o Românie unită", ţara involuând „de când a venit președintele Iohannis".

"Noi suntem un stat-națiune care ar trebui să ne manifestăm și în interior pentru a da un sens atitudinii românilor, un sens corect, și în același timp un semnal și pentru exterior. Și pentru români e un semnal foarte prost această atitudine, iar străinii cred că sunt consternați. (...) În loc să evoluăm de când a venit președintele Iohannis involuăm și involuăm grav, involuăm pe ceea ce este proiecția imaginii noastre ca țară și ca popor. Eu cred că românii vor să vadă o Românie unită, capabilă să își unească energiile, forțele, să progreseze și nu o țară divizată, nu acțiuni care sunt legate de simbolurile naționale care sunt politizate la maximum", a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-28Parerea ta...

ALEXANDER MANTA
28 Noi 2016

D-voastră spuneți că PARE, domnule Tăriceanu, dar el ESTE un factor de dezbinare. Dar din fericire doar a celor care fură cu nerușinare din avuția tuturor și victimele furtului. În sfârșit vine un politician care face această deosebire (asumându-și riscul de a fi răstălmăcit), după 26 de ani de conviețuire frățească cu corupția deșănțată, aproape legitimată moral, ca obicei al locului.
ANONIM
28 Noi 2016

FACTOR DE DEZBINARE ESTI TU CARE TE-AI FACUT SLUGA BOLSEVICULUI CONDAMNAT PENALdragnea PENTRU A FI NUMIT SEF LA SENAT. A FOST DEZBINATA HOTIA SI CORUPTIA IAR ASTA NU-TI CONVINE MAI .....5VAGINE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray