2020-04-09 04:57

Călin Popescu Tăriceanu: MCV pune România la colţ şi o transformă într-o ţară de rangul doi

 |  07:13
Călin Popescu Tăriceanu: MCV pune România la colţ şi o transformă într-o ţară de rangul doi

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, joi seara, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că raportul MCV este „dezechilibrat și politic”. Senatorul a ţinut să precizeze că Mecanismul de Cooperare și Verificare nu mai este de „Cooperare”, ci numai de „punere la colţ a României”, ţara noastră transformându-se în una „de rangul doi”.

"Raportul este unul dezechilibrat și unul politic. El nu ar trebui să fie unul politic, ci unul tehnic. MCV a fost gândit să funcționeze pe o perioadă limitată. Observăm că Mecanismul de Cooperare și Verificare nici nu mai este de Cooperare, ci numai de monitorizare, verificare, punere la colț a României. Transformă România într-o țară de rangul doi. Nu există un orizont de timp și permanent țintele sunt în mișcare. Acest mecanism nu este prevăzut în Tratatul de aderare. Foarte multe țări europene invocă MCV, care nu este un instrument juridic cu valoare legală, pentru a împiedica aderarea la Schengen și mă aștept atât de la președinte cât și de la premier să își schimbe atitudinea față de această situație care ne pune într-o postură absolut de inferioritate. (...) Acceptăm în acest fel ca România să fie tratată ca o țară de mâna a doua în UE", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-29Parerea ta...

RAI
29 Ian 2016

tu nu reprezinti pe romani tu reprezinti mafia politica.nu mai vorbi in numele romanilor,in mcv este vorba despre tine ca persoana si despre parlamentari mutanti.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine