2019-11-17 17:41

Călin Popescu Tăriceanu: Se poate observa cum îşi bagă Rusia coada în Republica Moldova

 |  07:24
Călin Popescu Tăriceanu: Se poate observa cum îşi bagă Rusia coada în Republica Moldova

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi, la Iași, că se poate vedea din ce în ce mai bine cum „îşi bagă coada Rusia” în Republica Moldova şi cum încearcă să compromită perspectiva europeană a Chişinăului.

"Este altceva. Putem că vedem din ce în ce mai bine cum își bagă coada Rusia. Asta putem să spunem. Este evident. Lucrul ăsta era previzibil. Rusia încearcă de multă vreme să compromită perspectiva europeană a Moldovei. De aceea cred că este important să vedem și efortul pe care l-a făcut România, un efort pe care alte state europene nu l-au făcut, un efort major de a ajuta Moldova financiar. Sigur, nu e suficient", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Senatului a ţinut să precizeze că "România trebuie să joace un rol politic, un rol politic din ce în ce mai mare, pe care l-a jucat în trecut, trebuie să recunoaștem acest lucru, de sensibilizare a Uniunii Europene cu privire la evoluția situației din Moldova și la riscurile pe care le comportă un astfel de derapaj".

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, există riscul ca Republica Moldova să treacă "în zona de gravitație a Rusiei" în cazul în care nu va beneficia de sprijin european.

„Rusia este într-o fază de expansiune politică, de ambiții politice declarate și nedeclarate, dar cele mai multe dintre ele le vedem cu ochiul liber. Sigur, într-o țară în care există un regim autoritar, decizia se ia foarte simplu dacă o ia o singură persoană. La nivelul Uniunii Europene, după cum știți, sunt 28 de state unde mecanismul de luare a deciziilor funcționează mult mai lent. e mult mai greu de luat consensul, de adus pe toți la același numitor comun. De multe ori avem un dezavantaj din această perspectivă: nu putem să reacționăm cu aceeași viteză la unele evenimente care mai mult sau mai puțin ne iau prin surprindere", a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-30Parerea ta...

ZGURAMĂTI GRECOTEI
30 Oct 2015

EHEI, UNDE NU DĂ DUMNEZĂU, DRĂGUȚU', SĂ-ȘI BAGE RUSIA, PUȚIN, COADA ȘI-N GAHOZUL ”LU MANTALE”, BRE, EXCREMENȚĂ, BRE!
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Republica lui Tăriceanu Tăriceanu, de acum urmărit penal, nu a primit bine vestea și s-a lansat în atacurile sale obișnuite împotriva justiției și procurorilor. Se consideră o victimă, deoarece este un „politician incomod” care nu tace.Păi cum altfel? Ne anunță că va lupta ca să nu revenim „la teroarea anilor 50 care, iată, se repetă în zilele noastre”, într-o „republică a procurorilor bazată pe politica dosarelor şi cătuşelor”. Și nu demisionează. E acuzat de procurorii de la DNA de mărturie mincinoasă. Și cine îi sare în apărare? PSD. Dragnea spune că nu vede de ce nu ar putea conduce Senatul în continuare, dar rămâne oarecum rezervat. Șeful PSD consideră că nu trebuie să reacționeze precipitat la o asemenea veste, mai ales că la ora declarației nu știa de ce e acuzat copreședintele ALDE
24 Mai 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray