2020-06-06 12:15

Călin Popescu Tăriceanu: Senatul cere demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu

 |  12:32
Călin Popescu Tăriceanu: Senatul cere demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că Senatul va cere în cadrul şedinţei de plen demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu, în urma scandalului cu fratele său, Mircea Băsescu, care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că urmează să fie purtate discuţii şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, astfel încât şi Camera inferioară a Parlamentului să se alature acestui demers.

“Senatul va cere în plen demisia de onoare a preşedintelui. Va trebui o declaraţie nu doar a Senatului, ci să iniţieze şi Camera Deputaţilor un demers similar, şi Parlamentul să formuleze o declaraţie comună. (…) Declaratia privind demisia are valoare politică. Declaraţia nu poate fi ignorată nici de preşedinte, nici de opinia publică, nici de partenerii internaţionali”, a precizat preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că „este incredibil că filmele făcute de interlopi contribuie mai mult la independenţa justiţiei decât a contribuit preşedintele”.

„Justiţia trebuie lăsată să îşi facă treaba, Parlamentul are dreptul şi obligaţia să ia o poziţie fără echivoc”, a completat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

"La începutul anului 2011, după ce faţă de tatăl denunţătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunţătorul i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă şi în schimbul promisiunii că banii vor fi remişi mai departe lui Băsescu Mircea, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză", au precizat procurorii în ordonanţa de reţinere.

Din cauza că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat alţi 350.000 de euro lui Marian Căpăţână, în acelaşi scop.

Citeşte şi: 

Citiţi şi: 

Citeşte şi:  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine