2020-07-02 19:33

Camera DEPUTAȚILOR se reunește LUNI într-o sesiune EXTRAORDINARĂ. Ce decizii s-ar putea afla pe ordinea de zi

 |  11:14
 Camera DEPUTAȚILOR se reunește LUNI într-o sesiune EXTRAORDINARĂ. Ce decizii s-ar putea afla pe ordinea de zi

Camera Deputaţilor urmează să se întrunească, luni, în sesiune extraordinară, la cererea Opoziţiei, pe ordinea de zi putându-se afla abrogarea Legii recursului compensatoriu şi respingerea Legii amnistiei şi graţierii şi a OUG 114.

Biroul Permanent al Camerei are programată o şedinţă la ora 12.30, pentru a-i convoca pe deputaţi în sesiune, ședința de plen urmând a începe la ora 14.00, informează News.ro.

Deputaţii PNL, USR, PMP şi Pro România au semnat pentru convocarea sesiunii extraordinare în perioada 26 – 30 august.

Parlamentarii opoziţiei cer ca în sesiunea extraordinară să fie dezbătute: abrogarea legii recursului compensatoriu, abrogarea Ordonanţei 51/2019 care scoate transportul rutier interjudeţean de persoane din sfera serviciilor publice, respingerea OUG 114 şi respingerea Legii privind amnistia şi graţierea.

„PNL, USR, PMP şi Pro România au depus astăzi solicitare în scris pentru sesiune extraordinară în Camera Deputaţilor. PNL rămâne consecvent celor susţinute de la OUG 13 încoace, şi anume că amnistia, graţierea şi alte instrumente aflate la dispoziţia corupţilor din PSD trebuie anulate. Sensul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând persoane cu probleme în justiţie pot să le folosească, instrumente care afectează direct viaţa de zi cu zi a românilor", a declarat, recent, Raluca Turcan.

Ea a spus că formaţiunile menţionate cer sesiune extraordinară pentru a anula toate aceste lucruri.

„Este un pas necesar pentru recâştigarea încrederii oamenilor în Parlamentul României, Parlament pe care Liviu Dragnea şi PSD l-au utilizat excesiv pentru problemele lor personale din justiţie. Este o provocare pentru toţi liderii politici responsabili. O provocare şi pentru Viorica Dăncilă, care spune că nu e ca Liviu Dragnea! O provocare şi pentru Călin Popescu Tăriceanu, care spune că vrea o justiţie depolitizată!", a mai spus Turcan.

Ea a adăugat că se va vedea dacă aceştia au înţeles semnalul oamenilor, dat în mai la referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum spun că au făcut-o.

De asemenea, ea a menţionat că semnalul trimis investitorilor a fost descurajant: lipsa de stabilitate şi predictibilitate a mediului de afaceri din România, că a îngheţat nivelul punctului de pensie de la nivelul din iulie 2018 până în septembrie 2019, deşi ar fi trebuit să crească cu 9% de la începutul anului şi că a afectat Pilonul 2 de pensii prin introducerea opţiunii contributorilor de a-şi retrage cotizaţiile după o perioadă de numai 5 ani. Evident, retragerea acestor fonduri acumulate va periclita semnificativ şansele asiguraţilor de a beneficia de pensii decente peste un orizont de 20 de ani, atunci când piaţa forţei de muncă va fi grav dezechilibrată, a susţinut Turcan.

În replică, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că va convoca Biroul Permanent al Camerei pentru luni, pentru a stabili programul de lucru, având în vedere cererea depusă de PNL, USR, PMP şi PRO România privind sesiunea extraordinară. „Pe de altă parte, le sugerez colegilor din opoziţie ca, din respect pentru cetăţeni şi pentru această instituţie, să îşi facă mai bine temele atunci când înaintează astfel de propuneri. Ar fi cea mai bună cale pentru a preîntâmpina anumite situaţii jenante", a arătat Ciolacu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz