2020-02-28 21:18

PNL a anunțat cinci dintre candidații la sectoare. După Orban se anunță și restul echipei de liberali care vor lupta pentru Capitală

 |  13:57
PNL a anunțat cinci dintre candidații la sectoare. După Orban se anunță și restul echipei de liberali care vor lupta pentru Capitală

Conducerea PNL a decis care vor fi candidații formațiunii pentru cele șase sectoare ale Capitalei. Surse din partid au dezvăluit pentru PUTEREA cele șase nominalizări. În ședința de miercuri a Biroului Politic Național, cei șase vor fi validați și apoi prezentați publicului „cu surle și trâmbițe”. Printre cei nominalizați se află nume care confirmă informațiile strecurate presei pe surse, dar și cel puțin un nume surpriză.

PNL a anunțat cinci dintre candidații la sectoare. După Orban se anunță și restul echipei de liberali care vor lupta pentru Capitală
zoom

La Sectorul 1, candidatul PNL ar fi deputatul Alexandru Nazare și nu deputata Dianei Tușa, deși, conform unui sondaj obținut de Mediafax, aceasta ar fi fost preferată de 35% dintre alegători, în timp ce Nazare ar strânge doar 30% din voturi. Decizia ar fi fost impusă de algoritmul rezultat din unificarea PDL cu PNL. Nazare, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, provine din fostul PDL, Tușa din vechiul PNL. Fără a fi fost dat publicității oficial, algoritmul prevede că, acolo unde fostul PDL are președinția sectorului candidatul va fi al vechiului PNL și invers. Președintele PNL sector 1 este vechiul liberal Mihai Voicu. 

PNL a anunțat cinci dintre candidații la sectoare. După Orban se anunță și restul echipei de liberali care vor lupta pentru Capitală
zoom

La sectorul 2, ar urma să candideze deputatul Dan Cristian Popescu, provenit din Forța Civică, fost președinte PNL Sector 2 (2010-2012). Acesta s-ar fi prezentat mai bine în sondaje decât Adrian Neacșu, actualul președinte PNL Sector 2.

PNL a anunțat cinci dintre candidații la sectoare. După Orban se anunță și restul echipei de liberali care vor lupta pentru Capitală
zoom

La Sectorul 3 este surpriza de care vorbeam. Candidatul va fi Florin Ștefan Vasile, fost șef al deirecției de Asistență Socială a Sectorului 3 în mandatul lui Liviu Negoiță, care, deși își face deschis campanie de ceva vreme, atacându-l „la baionetă” pe Robert Negoiță și pretinzând că va stopa abuzurile acestuia, nici nu a fost inclus în sondajul citat de Mediafax, unde erau prezenți Florin Alexe (președinte PNL Sector 3), Eugen Nicolăescu, Cristian Tudorache și Inocenţiu Voinea.

PNL a anunțat cinci dintre candidații la sectoare. După Orban se anunță și restul echipei de liberali care vor lupta pentru Capitală
zoom

La Sectorul 4 - nicio surpriză, va candida actualul primar interimar al Capitalei, Răzvan Sava. De o bună bucată de vreme, în sector își face campanie fostul deputat PDL Marius Rogin, conexat, se pare, cu Clanul Sportivilor. Deși complet necunoscut locuitorilor din sector, Rogin ar fi fost mai bine poziționat în sondaje decât Sava. La fel și Honorius Prigoană, care ar fi putut fi candidatul - surpriză.

PNL a anunțat cinci dintre candidații la sectoare. După Orban se anunță și restul echipei de liberali care vor lupta pentru Capitală
zoom

La Sectorul 5, tot o candidatură cu care ne-am familiarizat: deputatul Ovidiu Raețchi, a cărui campanie se bazează pe dărâmarea zidului Palatului Parlamentului.

PNL a anunțat cinci dintre candidații la sectoare. După Orban se anunță și restul echipei de liberali care vor lupta pentru Capitală
zoom

În fine, s-a lămurit disputa pentru candidatura liberală la Sectorul 6, unde deputatul Răzvan Mironescu aproape s-a văzut deposedat, pe ultima sută de metri, de „independentul” Ștefan Florescu, fostă mână-dreapta a lui Popescu Piedone, despre care se spune că nici nu a apucat să renunțe la calitatea de membru PSD. 

UPDATE. Comisia de organizare a unificării PNL a hotărât luni candidații la funcția de primar de sector pentru primăriile 1, 2, 3, 4 și 5, a anunțat președintele organizației PNL București. „Aceștia sunt următorii: la Primăria sectorului 1 — Alexandru Nazare, la Primăria sectorului 2 vom merge cu Dan Cristian Popescu, la Primăria sectorului 3 cu Florin Ștefan Vasile, la Primăria sectorului 4 cu Răzvan Sava, iar la Primăria sectorului 5 cu Ovidiu Raețchi", a declarat Predoiu, la Palatul Parlamentului. Deși a spus că pentru Sectorul 6 se așteaptă zilele următoare „o cercetare calitativă de anvergură”, Predoiu a dat asigurări că nu va fi vorba despre Ștefan Florescu: „În orice caz, aș dori să precizez fără echivoc că nu vom merge la sectorul 6 cu domnul Florescu. Deci dezavuez orice speculație pe această temă. Nici nu s-a pus problema și nici nu se va pune problema să mergem la sectorul 6 cu domnul Florescu”. El a precizat că lunea viitoare va fi anunțat candidatul și pentru acest sector, care va fi din interiorul partidului, nicidecum un tehnocrat.

„Toate sondajele au arătat că toți candidații care au fost luați în calcul — în general au fost două persoane pentru fiecare sector — s-au aflat umăr la umăr, practic în marja de eroare, și s-a avut în vedere atât plasamentul, cât și rezerva de creștere pentru viitor. S-a avut în vedere, de asemenea, durata în care și-au făcut campanie. Unii au început campania de câteva luni de zile, alții au început-o relativ recent, de trei — patru săptămâni, și faptul că ei sunt plasați unul lângă altul arată un potențial de creștere mai mare pentru candidatul care a făcut o campanie intensivă și deja este la egalitate cu celălalt", a explicat Predoiu.

Cine sunt candidații?

Dar să vedem cine sunt candidații. Și începem cu Alexandru Nazare, cel ales pentru a fi candidat la Primăria Sectorului 1. La 35 de ani, el se poate lăuda cu o carieră importantă. A început pe poziția de consilier al Ancăi Boagiu, ministrul Integrării Europene în Guvernul Tăriceanu, între 2005 și 2007. Din decembrie 2008 până în iulie 2009 a fost europarlamentar, iar mai apoi s-a întors în țară pe scaunul de subsecretar de stat la Departamentul pentru Afaceri Europene până în aprilie 2010. Atunci a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțe Europene, iar după câteva luni a trecut tot ca secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Cea mai înaltă funcție deținută, e adevărat pentru puțin timp, a fost cea de ministru al Transporturilor, în Guvernul Ungureanu. Din 2012 este deputat în Colegiul 2 Brăila. A fost membru PDL, vicepreședinte (2013) la nivel național și președinte al organizației de Brăila (2012), iar după unificarea cu PNL și-a păstrat aceste funcții. Nazare a studiat la SNSPA și ECLA College Berlin, iar în prezent este masterand în Administrație Publică la Hertie School of Governance, tot în Capitala Germaniei.

Dan Cristian Popescu (41 de ani) este candidatul pentru Primăria Sectorului 2, care va trebui să lupte cu actualul edil, Neculai Onțanu. Încă de când era elev la Colegiul Sf Sava din București a intrat în politică. În 1990 s-a înscris în PNL, apoi după un an a preferat PNȚCD, unde a rămas până în 2001. Apoi a fost încă o dată liberal. Provine din mediul privat, mai precis din producție publicitară, iar în 2012 a fost ales deputat din partea Forței Civice. Este absolvent al Facultății de Matematică din Universitatea București, la care a adăugat studii avansate în științe politice, relații internaționale și administrație publică la Universitatea George Washington și la ASE București, dar și cursuri la Colegiul Național de Apărare și Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”.

La Sectorul 3 a fost anunțat Florin Ștefan Vasile, fost director al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului pe sector (1999-2014). La aproape 44 de ani, acesta povestește pe pagina sa de Facebook  despre activitatea sa de 15 ani de zile în care s-a „dedicat profesional proiectelor pentru copii, bătrâni, familii nevoiaşe şi active”, timp în care a fost implicat în constucția a 54 de „unităţi sociale pentru bătrâni, copii cu dizabilităţi sau pentru cei infectaţi cu HIV / SIDA”. „Peste 10.000 de persoane cu dizabilități au prmit de la mine atenția cuvenită. Am sprijinit tinerii şi am atras fonduri UE în valoare de peste 9 milioane de euro”, scrie viitorul candidat liberal la Primăria Sectorului 3. Este absolventul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din Universitatea București.

Pentru Sectorul 4 intră în luptă Răzvan Sava (46 de ani), actualul primar interimar al Capitalei, despre care nu sunt prea multe de spus. Acesta este de profesie inginer energetician, a absolvit Facultatea de profil a Politehnicii București. Este consilier în Consiliul General al Municipiului București în urma alegerilor din 2012 și funcția de președinte al Comisiei pentru utilități publice a PMB. Provine din mediul privat, unde a lucrat după terminarea studiilor universitare până când a fost ales. din 2005 până în 2012 a avut propriile firme care au obiect de activitate „lucrarile de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat”. În PNL este vicepreședintele filialei din sectorul 6. Sava este în plin scandal cu vicepremierul Dâncu pe tema Arenei Naționale.

Ultimul anunțat oficial luni este candidatul pentru sectorul 5, în persoana lui Ovidiu Raețchi (36 de ani). Acesta provine din Partidul Conservator, sub culorile căruia a fost ales deputat în 2012, pe circumscripția Diaspora - Orientul Mijlociu/Africa. Dar în 2014 a fost exclus din partid, fiind acuzat că s-a aliat cu PNL și că a susținut candidatura lui Klaus Iohannis la prezidențiale. Trebuie spus că a fost considerat un apropiat al lui Dan Voiculescu și a condus campaniile electorale ale acestuia din 2008 și 2012.

În fine, pentru Sectorul 6 este în cărți Răzvan Mironescu, dar s-a vorbit ceva timp despre o posibilă susținere sau preluare a candidatului independent Ștefan Florescu. Însă luni, prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu, s-a jurat că nici vorba despre o candidatură a lui Florescu, indiferent dacă va fi sau nu Mironescu.

Dar dacă se va decide ca acesta din urmă să candideze, vorbim despre un deputat liberal ales în 2012, în Colegiul 26 din Capitală. Răzvan Mironescu (48 de ani) este inginer absolvent al Facultății de Hidrotehnică, la Institutul de Construcții București. În biografie are trecut și un „Executive Master  of Business Adiminstration” la University of Washington și ASE București.

Până la alegerile parlamentare în care a fost ales, Mironescu a lucrat în companii private. Este membru al PNL din 2006 și a avut funcția de secretar coordonator al organizației din Sectorul 6, apoi vicepreședinte, de curând.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-07Parerea ta...

AL 3-LEA
07 Mar 2016

de la stânga la dreapta, SIGUR a lucrat la Of.de Asistență Socială?! Cineva l-a surprins făcându-și selfie pe unul din holurile unei instituții importante de pe B-dul Libertății nr.14...dacă nu e el, atunci e vorba (poate) de frac-su! (daca-i geamăn) sau de fapt, doar o coincidență și o asemănare izbitoare -:)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine