2020-04-06 00:21

Care sunt cele nouă măsuri de mare impact pentru care Guvernul Orban îşi asumă răspunderea luni

 |  20:25
Care sunt cele nouă măsuri de mare impact pentru care Guvernul Orban îşi asumă răspunderea luni

Guvernul Orban își va angaja răspunderea în fața Parlamentului pe OUG nr. 114, iar profesorii vor fi cei mai afectaţi pentru că anul viitor aceştia nu vor mai primi creșterile salariale promise.

Asumarea va viza şi anularea şi îngheţarea unor măsuri care sporeau veniturile bugetarilor. Cele mai importante nouă măsuri pe care le va lua cabinetul Orban prin asumarea răspunderii sunt următoarele:

1. Este anulată creșterea salariilor din Învățământ, deşi OUG 114 prevedea ca de la 1 septembrie 2020, salariile din învățământ să crească anticipat la nivelurile stabilite în grila din Legea salarizării unitare ce urma să fie aplicată în 2022.

2. Este redus drastic sporul de 15% pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă care pănă în prezent se acorda bugetarilor și era cuprins între 5 și 15% din salariul de bază şi astfel Guvernul anulează practic impactul creșterii salariilor bugetarilor prevăzută pentru anul 2020.

3. Înghețarea salariilor demnitate publică, adică se mențin la nivelul din anul 2019.

4. Vor îngheța și salariile raportate la salariile demnitarilor, în principal ale funcționarilor din administrația publică locală și personalul Parlamentului.

5. Înghețarea indemnizației de hrană – la nivelul anului 2019.

6. Înghețarea indemnizației de merit - la nivelul anului 2019.

7. Interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat.

8. Se interzice detașarea de la companiile private la stat.

9. Instiuțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională nu mai au obligația să publice date privind salariile, sporurile etc.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine