2020-07-05 03:19

Carmen DAN, despre anchetarea șefilor de la JANDARMERIE: „O încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului…”. Ce îi transmite lui Augustin LAZĂR

 |  12:12
Carmen DAN, despre anchetarea șefilor de la JANDARMERIE: „O încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului…”. Ce îi transmite lui Augustin LAZĂR

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că anchetarea şefilor Jandarmeriei şi a unui secretar de stat după protestul din 10 august nu este decât ”o altă încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului”, dar susţine că aceştia vor fi puşi la dispoziţie în condiţiile prevăzute de lege, informează News.ro.

În plus, Carmen Dan susţine că Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne, nu a făcut presiuni asupra prefectului Speranţa Cliseru pentru semnarea ordinului de intervenţie, între cei doi fiind vorba doar despre ”o comunicare instituţională”.

”Nu văd în această acţiune decât o altă încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului, şi anume Jandarmeria română, care are atribuţii importante în asigurarea ordinii publice”, a declarat, luni, Carmen Dan, comentând anchetarea şefilor Jandarmeriei şi a unui secretar de stat din MAI în dosarul violenţelor din 10 august.

Aceasta a făcut referire la mai multe declaraţii ale procurorului general, Augustin Lazăr.

”Să ne amintim că procurorul general mai lansa o declaraţie în spaţiul public referindu-se la faptul că procurorii au acces îngreunat la documentele pe care procurorii trebuie să le analizeze, urmare a faptului că acestea sunt secretizare. Nu ar fi făcut aceste declaraţii dacă ar fi făcut efortul minim de a deschide Legea 182 din 2002 în care se vorbeşte foarte clar despre accesul neîngrădit al procurorilor la documente care sunt clasificate secrete de serviciu sau de stat”, a mai spus Carmen Dan.

Întrebată despre punerea la dispoziţie a celor cercetaţi penal în acest dosar, Carmen Dan a explicat că potrivit legii şefii Jandarmeriei vor şi puşi la dispoziţie când sunt trimişi în judecată, iar secretarul de stat Mihai Chirică în momentul începerii acţiunii penale.

”Vom vedea ce se întâmplă în continuare şi vom respecta prevederile legii”, a mai spus Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai spus că în acest caz ”justiţia este surdă”.

”Eu văd lucrul acesta ca pe un ordin pe unitate care de data aceasta a  fost pus în aplicare mai clar şi mai precis. Plecând de la dictonul «Justiţia este oarbă», acum cred că este doar surdă, dar cu o privire foarte ageră în direcţia dinainte trasată”, a mai spus Carmen Dan. Întrebată cum comentează acuzaţia că secretarul de stat Mihai Chirica ar fi exercitat presiuni asupra prefectului pentru a semna ordinul de intervenţie, Carmen Dan a spus: ”O comunicare instituţională între un secretar de stat şi un prefect este interpretată ca presiune (...). În ce notă să interpretăm presiunea prin care un şef de stat îi trasează procurorului general nişte sarcini care, să ne amintim, nu este în coordonarea preşedintelui”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-24Parerea ta...

DOAR DOUă
24 Sep 2018

cuvinte: EȘTI BLONDĂ!
NEGRO
24 Sep 2018

Nu este blonda. S-a vopsit. Renuntarea la Serviciul de Protectie si Paza a intregii Grupari Infractionale organizate denumite PSD a insemnat colaborarea intima cu fostele trupe ale Securitatii RSR, cu care au realizat pana in 1989 socialismul multilateral dezvoltat. Acum, in faza oligarhiei post-comuniste, aceste trupe par singurele ascultatoare ale ordinelor fostilor PCR-isti, aripa KGB. Desigur, ca blonda lui Dragnea o da invartita si lovita cum ca aceasta institutie de forta a facut si a dres pentru gasca lor. Dar acesta gasca nu este Romania. O vor vedea ei cand vor pierde puterea. Va salutam oligarhi KGB oriunde v-ati afla. In negrul Madagascar, in Serbia prietena sau in fascinanta Braszilie. Dar nu veti scapa cu toate fantomele voaste albe sau negre scoase la inaintare! Sa fiti convinsi de asta!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Sep 2018

cum dracu atatia KGB-isti cand suntem in NATO???????? ca nu pot sa pricep
CUCUVEA...
24 Sep 2018

Simplu! Răspunde-ți la întrebarea: cine-a (în)ființat KGB-ul, dar și comunismul? Cine conduce lumea ”din umbră”! Sau mai CLAR: CINE CONDUCE REZERVA FEDERALĂ, CONDUCE SUA ȘI ISRAELUL, iar prin ei...lumea toată! NATO - o anexă supusă care doar OFERĂ, fără să câștige NIMIC sau mare lucru de la ”stăpânii lumii”. Sunt mână-n mână cei care au adus comunismul pe capul slavilor și-a țărilor baltice...așa cum au hotărât PUT(O)ERILE de la acea vreme, vânzându-ne pe-un șervețel...nici China nu-i străină sau scăpată cum s-ar crede, ci dimpotrivă = este MODELUL de înfăptuire a N.O.M. și condusă tot de către ”cei din umbră”.
INTELIGENTULUI DE MAI SUS
24 Sep 2018

Daca este precum spui, ce putem noi face?
TRADATORI DE TARA
24 Sep 2018

DE CE NU TE-AI DUS PRINTRE GAZATI ? TRAGEAU IN FATA , DAR SI IN MULTIME IN SPATE LA 100 - 200 METRI . FAPTA ASTA CUM SE NUMESTE ? DAR NU AVEM PRETENTIE DE LA TINE . L-AI LASAT PE BARBATU GRAV BOLNAV , SA MOARA SINGUR IN CASA , FARA CINEVA IN INGRIJIRE SAU SA IL VADA UN MEDIC . ADICA ESTI UN OM FARA SCRUPULE SI CONSTINTA . TREBUIA SA FII CU MAMICILE SI COPII DIN SPATE LA MANIFESTANTI SI TRAGEAU CU GRENADE , IN EI . IAR TU STATEAI CU GASCA LA TELEVIZOARE SI BEAI CAFELE , PUNEAI LA CALE OMORUL CETATENILOR . MAI ZICI CA ESTI FEMEIE SI MAMA ????????????
PESTA PSD.
24 Sep 2018

Singura solutie pentru Romania este SCOATEREA IN AFARA LEGII A ORGANIZATIEI. MAFIOTE PSD. ULTERIOR APLICAREA ''LEGII LUSTRATIEI '' PENTRU TOTI BORFASII CARE AU FOST MEMBRII DE PARTID DUPA '89. ROMANIA ARE NEVOIE DE O CLASA POLITICA TÂNARA , SCOLITA SI CARE DORESTE BINELE TARII SALE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz