2020-07-07 01:59

Carmen Dan îl ironizează pe Marcel Vela: Când nu știi ce ai în propria ogradă... vai și amar

 |  17:44
Carmen Dan îl ironizează pe Marcel Vela: Când nu știi ce ai în propria ogradă... vai și amar

Fostul ministru social-democrat al Internelor, Carmen Dan, reacționează la declarațiile lui Marcel Vela cu privire la funcționarea SMURD și posibila privatizare a acestuia:

"Când nu știi ce ai in propria ogradă...

Ce spune ministrul Vela despre SMURD:

“Auditul nu stabileşte privatizarea cuiva, ci face o radiografie la momentul de faţă. Este o aberaţie ceea ce se spune. Nu e vorba de privatizarea SMURD, care este chiar privat. Asociaţia SMURD este un ONG privat, format din persoane fizice, care foloseşte bani publici. Deci, cum ai putea să privatizezi, legal, un ONG privat?”

Ce spune legea:

SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare) sunt structuri publice integrate de intervenție, fără personalitate juridică, care funcționează în organigrama inspectoratelor pentru situații de urgență, respectiv a Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență, având ca operator aerian structurile de aviație ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și, concomitent, după caz, în structura autorităților publice locale și/sau a unor spitale județene și regionale de urgență". (Extras din legea 95/2006, care oferă cadrul legal de funcţionare al SMURD).

Când confunzi un serviciu public cu un ONG și pe deasupra mai ești și “juristul” care păstorește serviciul public... e vai și amar!", scrie Carmen Dan pe Facebook.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că auditul care se face la instituţiile din subordinea MAI nu îl vizează pe şeful DSU, Raef Arafat, în condiţiile în care acesta este secretar de stat, o funcţie politică, iar numirea sau schimbarea acestuia pe funcţie nu ţine de ministrul de resort, ci e la decizia premierului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-15Parerea ta...

CONCLUZIE
15 Dec 2019

dati-ii o cratita sa faca ciorba ca a trecut de la pozitia secretara-capra a flausatului la ministru de interne.Si se face ca nu stie cum au gazat si ciomagit pe bietii oameni degeaba la mitingul din Bucuresti.stai acasa madam si ocupa-te de ciorbe
HAHALERE
16 Dec 2019

Da budigai jos si se vede cacatu
HAHALERE
20 Dec 2019

Bolnava de varsat de vint , pe fata
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz