2019-10-14 06:21

Carmen DAN îl pune la punct pe șeful Serviciului OMORURI: „Eu nu i-am dat mandat să vorbească!”. Ce declarații a făcut polițistul despre modificarea Codurilor penale

 |  15:04
Carmen DAN îl pune la punct pe șeful Serviciului OMORURI: „Eu nu i-am dat mandat să vorbească!”. Ce declarații a făcut polițistul despre modificarea Codurilor penale

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, nu avea mandat să facă declaraţii publice în legătură cu modificările aduse Codurilor penale, subliniind că poliţiştii trebuie să se ţină departe de sfera politică.

"Eu sunt senator, voi fi în Parlament, voi participa atât la dezbateri, cât şi la vot. Faptul că un şef din Poliţia Română a ieşit şi a expus o părere personală, în baza unui mandat pe care eu nu i l-am acordat, nu consider că poate fi confundată cu o poziţie instituţională. Cu atât mai mult, cu cât Ministerul Afacerilor Interne nu are competenţa de a legifera. (…) Cred că este obligaţia şefilor Poliţiei Române să vadă dacă acea expunere personală s-a făcut în contextul unui mandat, dacă a exprimat o părere personală şi în ce limite a avut loc această exprimare. Nu se face o anchetă. Este un poliţist care şi-a exprimat un punct de vedere. Repet, nu i-am dat eu acel mandat. Eu cred că rigorile acestei funcţii impun o anumită reţinere", a răspuns Carmen Dan, potrivit Agerpres. Întrebată dacă poliţistul va fi sancţionat, Carmen Dan a spus: "Nu aşteptaţi ca un ministru, membru al unui partid politic, să dezlănţuie acum un jihad împotriva unui poliţist, specialist recunoscut, care a ieşit şi a expus public o părere personală. Eu spun că trebuia să existe reţinere, că trebuie să se înţeleagă că, pe acest subiect, care presupune multă discuţie în tema politicului, ar fi trebuit să rămână ceea ce este, un poliţist bun, un specialist bun, un profesionist bun". Şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, a declarat luni într-un interviu că excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de probă ar duce înapoi sistemul judiciar cu 20 de ani şi va fi greu de prins autorul unui omor sau un pedofil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-19Parerea ta...

ANONIM
19 Dec 2017

CUCOANA CHILOTAREASA TE TREZESTI PE MOSIA LUI DREAK-NEA PUI DE MILITIAN RETARD LA TELEORMAN .EXPRIMAREA PUBLICA A UNUI PROFESIONIT, MESERIAS ADEVARAT, ESTE MULT MAI IMPORTANTA PENTRU CUNOASTEREA PUBLICA A PROBLEMATICII F.F. INTERESANTA PT VIATA PUBLICA SI EXISTENTA SOCIETATII UMANE DECAT A UNUI POLITRUC MANCATOR DE KKT....
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Dec 2017

am o propunere...TOTI BOLSEVICII SA PLECE IN KOREEA DE NORD............SI MAfiOTII LA ALCATRAZ...sa manance niste praz(ma scuzati n-am gasit alta rima UN BURSUC CU pARUL RAR DIN SERVICIU FINANCIAR si vrabiuta-secretara ARUNcA BOMBA...si ELEFANTU PIERDE TROMPA...hahaha si cratitareasa din dELI-MORMAN ajunsa ministru pusa de un PORCAR sINISTRU are probleme de mandat dar daca o pui sa prinda un hot de portofele se pisa pe ea de frica)
MAFIA PSD.
19 Dec 2017

Madam sacaz de TeleMorman nu a citit Constitutia Romaniei unde libera exprimare este garantata. Ea executa ordinele lui Drag-Jong-Un de TeleMârlan unde nu sunt librarii iar mentalitatea oamenilor este de secol primitiv.
BEBICA
20 Dec 2017

Asta e dusa rau cu pluta . De cind e nevoie de un MANDAT ca sa-ti exprimi o parere personala ? Sau e o lege noua in curs de aprobare pe repede inainte ?
ANONIM
20 Dec 2017

Doamna ministru poate verifica dacă angajatul a încălcat sau a respectat Codul deontologic ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray