2020-07-07 10:04

Carmen Dan: Trebuie să identificăm un echilibru între menţinerea securităţii şi siguranţei acestor cetăţeni

 |  09:46
Carmen Dan: Trebuie să identificăm un echilibru între menţinerea securităţii şi siguranţei acestor cetăţeni

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, unde are loc Reuniunea informală a miniştrilor de interne şi justiţie din statele Uniunii Europene, că trebuie găsit un echilibru între menţinerea securităţii şi siguranţei cetăţenilor din statele expuse riscului terorist şi presiunii migratorii şi "valoarea fundamentală care este reprezentată de spaţiul european de liberă circulaţie".

"Cred că este absolut necesar să accelerăm procesul de finalizare a procedurilor privind aranjamentele temporare. Aranjamentele temporare reprezintă o soluţie de răspuns în astfel de situaţii punctuale de criză, soluţie care se bazează pe solidaritate şi voluntariat. România a exprimat în nenumărate rânduri convingerea că aceste două principii trebuie să caracterizeze răspunsul Uniunii Europene şi tocmai de aceea am înţeles să contribuim la efortul comun al altor state", a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, referitor la migraţie.

De asemenea, ea a spus că pe agendă este inclusă tema Schengen.

"Am inclus pe agenda noastră această temă foarte importantă nu doar pentru că este o temă de interes pentru România şi Bulgaria, ci şi pentru că ea se referă şi la alte aspecte importante, cum ar fi menţinerea controalelor la frontierele interne pentru perioade lungi de timp. Este adevărat că în Europa au avut loc o serie de evenimente, şi mă refer la numeroase atacuri teroriste, care au pus în pericol siguranţa cetăţenilor din unele state membre, cred că tocmai de aceea trebuie să identificăm un echilibru între menţinerea securităţii şi siguranţei acestor cetăţeni din statele expuse riscului terorist şi presiunii migratorii şi valoarea fundamentală care este reprezentată de spaţiul european de liberă circulaţie", a mai spus Carmen Dan.

La Palatul Parlamentului are loc Reuniunea informală a miniştrilor de interne şi justiţie din statele Uniunii Europene, eveniment prezidat de ministrul de Interne, Carmen Dan, şi de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Joi se desfăşoară Secţiunea afaceri interne, care va include trei sesiuni: terorism, cooperarea poliţienească şi migraţia şi azil. De asemenea, va fi un prânz de lucru, cu tema zona Schengen.

Secţiunea justiţie va avea loc vineri, având două sesiuni: modalităţi de dezvoltare a cooperării judiciare în materie civilă şi comercială şi viitorul cooperării judiciare în materie penală în cadrul spaţiului comun al Uniunii Europene. Totodată, programul include un dejun de lucru având ca temă obţinerea probelor electronice în materie penală - protejarea persoanelor în spaţiul cibernetic printr-un răspuns eficient al justiţiei penale, cu respectarea cerinţelor statului de drept şi a drepturilor fundamentale ale omului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-07Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
07 Feb 2019

ca de exemplu masacrarea cetatenilor care protesteaza impotriva mafie CIUMA RoSIE tele-MorMAN...si o sa va duceti la puscarie si flausatul si slugile
MR.DEAN
07 Feb 2019

Măi, "doamnele" astea ale lui Dragnea,fără cap și fără talie,ce- o sa faceti cand o sa se duca " daddy: pe apa sîmbetei? Nu aveti și voi rusine de o tara- intreaga,de copiii și familiile voastre?Eu nu vă înțeleg.Candva,cumva tot ve- ti da socoteala acestei țări.Rusine.
ANONIM
07 Feb 2019

SA TINUT DUPA SULA LUI TERENTE , TOATA VIATA . LA LASAT PE BARBASU , SINGUR IN CASA , SA MOARA .
NEGRO
07 Feb 2019

Stimata doamna si distinsa, ai lasat meseria de baza pentru un ministeriat care iti vine prea mare pentru creierul dumitale minuscul, atrofiat, ca si inexistent. Te priveste. Deocamdata incepeti cu totii sa culegeti ceea ce ati semanat: o economie falimentara, o tara devenita rai al infractorilor, o izolare acuta de lumea civilizata, cand ar fi trebuit sa fiti in aceste sase luni constructorii vizionari ai Europei de maine. Dar n-a fost si nu va fi sa fie. Aveti insa decenta sa nu va mai incurcati in notiuni pe care nu le intelegeti: de aparare a justitiei, a dreptatii, de prosperitate creatoare, nu hoteasca, de credinta in valorile umane libere. Nu va sta bine. In Europa se stie cine sunteti, ce ati facut si ceea ce continuati sa faceti. Si va pune la respect. Nu doar pe dumneavoastra ci si pe noi, care suntem primii vinovati. V-am ales. Ne-am increzut in minciunile si ifosele voastre. Iar daca ne-ati batut, ne-ati umilit si gazat la 10 august 2018, desigur ca nu meritam un astfel de tratment. Ni l-ati servit, totusi, cu o inexplicabila ura, cu o bezmetica suficiență de zbiri deranjati de cererile noastre minore: sa ne lasati sa traim intr-o tara civilizata. Nu ati dorit aceasta. Ati adus teroristi in mijlocul nostru ca sa aveti ocazia sa ne aplicati cu sete groaza si dispretul dumneavoastra de oameni ajunsi. Si care nu vreti sa mai dati socoteala celor considerati supusi dar care va dau totusi painea alba pe care ati servit-o in toata aceasta vreme de dezmat si teroare. Un singur lucru va rugam: nu-i mai luati de prosti pe cei care ne-au luat in lumea lor, a valorilor umane, a prosperitatii milenare si a energiilor creatoare libere. Pentru ca tot dumneavoastra si tot noi cadem in ridicolul in care ne-ati bagat pana la gat si din care vor trece ani buni sa scapam! Macar acum, cu aceasta onoare nemeritata pastrati o cat de mica decenta!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz