2020-08-04 15:25

Cătălin Ivan: Victor Ponta nu ar trebui să mai candideze pentru un nou mandat de şef al PSD

 |  07:26
Cătălin Ivan: Victor Ponta nu ar trebui să mai candideze pentru un nou mandat de şef al PSD

Europarlamentarul Cătălin Ivan a precizat că premierul Victor Ponta nu ar trebui să candideze la congres pentru un nou mandat de şef al partidului.

Cătălin Ivan a mai spus că, în prezent, există o tensiune și "o nemulțumire firească" în PSD, după pierderea unei bătălii foarte importante, şi anume alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie 201.

"Eu îmi aduc aminte de momentul 2009 - 2010, când Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidențiale, deși la o diferență mică, pe o greșeală personală. În mare parte, partidul și-a făcut atunci datoria, ca și acum. Acum PSD a luat 40% în primul tur, un rezultat foarte bun. Atunci l-am condamnat pe Mircea Geoană, că nu și-a dat demisia și că a candidat la congres pentru un nou mandat, pe principiul că, dacă ai pierdut alegerile, pleci acasă. (...) Partidul să vină cu o altă ofertă în fața celor care deja au spus 'nu'. Varianta de a veni cu aceeași ofertă în fața celor care te-au refuzat o dată, este deja perdantă din start. Am crezut atunci că Victor Ponta era o alternativă și era clar o alternativă. Și acum, dacă m-aș întoarce în 2009, tot cu Victor Ponta aș fi votat, tot pe el l-aș fi susținut. (...) Cert este că am avut un congres liber. Atunci l-am condamnat pe Mircea Geoană, și spun și acum, că a greșit că a mai candidat pentru un nou mandat. Acum nu pot să-i spun lui Victor Ponta că face bine că nu-și dă demisia. Victor Ponta din 2012, așa cum îl știam eu atunci, și-ar fi dat demisia. Era de părere atunci Victor Ponta, ca mulți din generația noastră, că nu poți pierde alegerile și să continui să conduci partidul. Ce s-a întâmplat cu Victor Ponta de atunci, cum a ajuns să fie Victor Ponta de acum, nu mă întrebați pe mine, îmi scapă. Victor Ponta de atunci știu unde s-a pierdut, s-a pierdut undeva pe drum", a declarat Cătălin Ivan la Realitatea TV.

Europarlamentarul a mai spus că premierul Victor Ponta ar fi fost un președinte de partid foarte bun, dacă nu ar fi preluat guvernarea în 2012 și nu l-ar fi lăsat pe Liviu Dragnea să se ocupe de treburile de partid.

"Proiectul prin care Victor Ponta trebuia să se ocupe de Președinția României s-a încheiat. De ce am ajuns aici? (...) Sunt foarte multe întrebări care își vor găsi răspunsul într-o analiză internă a partidului. Cred că Victor Ponta este un om politic nu numai tânăr, ci și valoros, care poate să aibă viitor în continuare. Nu înțeleg de ce acum face ceea ce condamna în 2010", a susţinut Cătălin Ivan.

Europarlamentarul a ţinut să precizeze că PSD trece printr-un moment dificil.

"Îi transmis lui Liviu Dragnea că, atunci când face analizele, să știe că PSD sector 1 și-a făcut datoria. (...) Victor Ponta este un premier bun, dar este vorba despre cum va ajunge PSD la alegerile din 2016. Partidul acesta va fi pregătit să ducă lupta cu PNL, cu un președinte care este susținut acum de 70 %.? (...) Suntem pregătiți să ducem lupta asta în continuare? O ducem, dacă partidul hotărăște să ducem bătălia asta în continuare, o duce cu PNL și cu Iohannis. O altă variantă este ca PNL să facă o nouă majoritate, așa cum vin semnale din partea dreptei, cu UNPR sau cu cei nemulțumiți, care pleacă prin excluderi și să pierdem guvernarea. Este cel mai prost scenariu. Al treilea scenariu ca PSD să rămână la guvernare într-o formulă cu PNL - o vehiculase Robert Negoiță la un moment dat după care a tăcut - prin care cei mai buni de la PSD, PNL să facă un guvern până în 2016, să se asigure stabilitate și în 2016 să vedem care din partidele de pe scena politică are mai multă aderență. (...) Până atunci nu am fi în război direct cu Klaus Iohannis", a opinat Ivan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-25Parerea ta...

SOCIALISTUL
25 Ian 2015

Bravo Catalin Ivan .Esti o mare surpriza placuta pentru toti PSD istii adevarati ,onesti,sinceri si care nu dau afara de inbuibeala. Daca vei candida la sefia PSD , adversarii sforari si lingaii de meserie vor avea o mare surpriza. Cei din baza partidului te vor vota.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz