2020-02-23 10:41

Cătălin Predoiu: Este superficial să se tranșeze subiectul votului după voința PSD

 |  11:48
Cătălin Predoiu: Este superficial să se tranșeze subiectul votului după voința PSD

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a afirmat marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că liberalii nu au altă opțiune decât să încerce formarea unei majorități ad-hoc, în condiţiile în care nu s-a găsit o soluție privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Predoiu a ţinut să precizeze că este "superficial" să se tranșeze subiectul votului după "voința" PSD.

"PNL nu are altă opțiune decât să încerce formarea unei majorități 'ad-hoc' pentru a înlătura un alt efect negativ al infamului guvern PSD, dus de la Palatul Victoria, dar rămas încă în ființă prin efectele actelor sale. Este superficial să se tranșeze subiectul votului într-unul sau două tururi după voința PSD, fără să se ia în calcul efectele încă active ale Ordonanței 55 a 'furtului de primari', fără să se ia în calcul abuzurile de putere făcute de PSD în frunte cu Liviu Dragnea și Victor Ponta în racolarea primarilor sub amenințarea închiderii finanțării primăriilor. Scena politică a fost substanțial și nelegitim, abuziv dezechilibrată prin acea ordonanță dată de Ponta în 2014, combătută de PNL și Klaus Iohannis în campania prezidențială și rămasă în ființă și astăzi, pentru că PNL nu are majoritate să o respingă", a subliniat Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că în prezența unor majorități "volatile", singura formulă legitimă și tehnică de echilibrare a votului democratic ar fi fost o OUG pentru reintroducerea votului în două tururi.

"O șansă ratată, nu atât pentru PNL, căruia într-adevăr premierul Cioloș nu-i este dator nimic, cât o șansă ratată pentru democrație. Păcat! Mă întreb unde-i societatea civilă din tabloul acesta, pentru că n-o văd deloc deocamdată. Iar păcat!", a susţinut Cătălin Predoiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-02

In legatura cu acest articol...

"Rugămintea" lui Dacian Cioloş pentru cei care învinuiesc guvernul de teamă

PNL vrea promovarea în regim de urgență a proiectului privind alegerea primarilor în două tururi
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine