2019-12-06 05:00

Cătălin Predoiu: Premierul Victor Ponta şi miniştrii săi au rupt definitiv relaţia specială cu Comisia Europeană

 |  13:57
Cătălin Predoiu: Premierul Victor Ponta şi miniştrii săi au rupt definitiv relaţia specială cu Comisia Europeană

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că premierul Victor Ponta şi miniştrii săi că ”au reuşit să rupă definitiv relaţia specială pe care ţara noastră o avea cu oficialii Comisiei Europene”.

Potrivit lui Cătălin Predoiu, Comisia Europeană a decis, miercuri, iniţierea procedurii de dezechilibru macroeconomic în cazul României.

”Potrivit experţilor europeni, ţara noastră trebuie monitorizată şi trebuie să aplice o serie de măsuri impuse de CE. Suntem de fapt martorii primei riposte din partea Comisiei Europene, după modul lipsit de diplomaţie în care Executivul condus de Victor Viorel Ponta a purtat, în ultimul an, negocierile cu oficialii FMI şi CE în acordul pe care România încă îl are. În comunicatul de presă trimis ieri, Comisia Europeană recunoaşte şi dă de înţeles că actualul acord e ca şi nul, motiv pentru care ţara noastră nu mai beneficiază de tratament special din partea autorităţilor europene”, a precizat Cătălin Predoiu.

Liberalul este de părere că ”premierul Victor Ponta şi miniştrii săi au reuşit să rupă definitiv relaţia specială pe care ţara noastră o avea cu oficialii Comisiei Europene, iar acest gest necugetat va costa bugetul de stat milioane de euro”.

”Tot de mai bine de un an nu au mai fost agreate scrisori de intenţie, la finalul fiecărei misiuni. Circul şi scandalul caracteristic manierei de negociere a lui Victor Viorel Ponta au predominat şi în discuţiile cu experţii străini. Iar de pierdut au românii şi bugetul de stat. Pentru că odată cu ruperea acordului înainte de vreme, România nu va mai beneficia nici de cofinanţare de 5% la fonduri europene. Cofinanţarea va creşte la 15%. Asta înseamnă că statul va primi cu 10% mai puţini bani europeni pentru toate proiectele publice făcute pe bani UE. Cine credeţi că va acoperi diferenţa? Este vorba de milioane de euro. Asta în condiţiile în care oricum investiţiile în vremea guvernării Ponta au scăzut considerabil”, menţionează Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că ”i se pare periculos şi iresponsabil felul în care Executivul Ponta negociază în numele românilor”.

”Cred ca Ponta nu face altceva decât să scoată în evidenţă nevoia cât mai urgentă de un nou Guvern responsabil, care să acţioneze în interesul ţării, nu să se lase guvernat de orgolii personale”, a afirmat Cătălin Predoiu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray