2019-10-23 03:36

Cătălin Rădulescu: ”Iohannis e DISPERAT. Amnistia și grațierea sunt NECESARE”

 |  18:07
Cătălin Rădulescu: ”Iohannis e DISPERAT. Amnistia și grațierea sunt NECESARE”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, vineri, că trebuie „trasă o linie albă” în domeniul justiției, iar pentru realizarea acestui lucru nu există altă măsură decât ordonanța privind amnistia și grațierea. Social-democratul susține că declarațiile lui Iohannis sunt ale unui „om disperat”.

„Nu a existat niciun fel de stat de drept în acești opt ani de zile. Nu a existat niciun fel de justiție independentă. A fost o justiție controlată de un grup mafiot, cu girul președintelui României. Atunci această amnistie și grațiere nu numai că e necesară, dar nu poate exista o altă măsură nici legislativă, nici de alt gen, decât amnistia și grațierea ca să acopere sau măcar să dea speranță oamenilor care au fost condamnați nevinovați, anchetați, arestați nevinovați, făcute dosare, mă refer la toate categoriile sociale”, a declarat Cătălin Rădulescu, pentru Mediafax.Social-democratul a afirmat că ordonanța privind amnistia și grațierea este necesară pentru „a se trage o linie albă în justiție”.„Când se va da nu știu, pentru că nu cunosc subiectul acestui moment, dar este necesară. Ceea ce spune președintelui României este treaba lui personală. Nu ne interesează, nici nu vrem să luăm în discuție ce spune președintele de obicei. Fac apel în primul rând ca toți românii să înțeleagă că această ordonanță este o ordonanță necesară și de pace. Trebuie trasă o linie albă, care de aici încolo să pornim altfel. Justiția să fie altfel, oamenii nevnovați să nu mai ajungă în pușcărie. Acest lucru nu se poate face decât prin amnistie și grațiere”, a adăugat Rădulescu.Deputatul PSD a susținut că declarația președintelui Klaus Iohannis este „un apel disperat al unui om care nu a înțeles normele constituționale”.„În ceea ce privește apelul președintelui României eu cred că este un apel disperat al unui om care nu a înțeles absolut nimic din ce înseamnă normele constituționale ale lui ca președinte al României. Iese din orice fel de cutumă constituțională, pentru că un președinte de stat nu are voie să intervină în legiferarea Parlamentului României, fapt pe care dânsul l-a făcut în permanență, deci de mult trebuia suspendat, de ani de zile de când nu și-a mai respectat nicio cutumă constituțională. Faptul că acum chiar forțează și într-un fel e a doua oară când incită public ca tot felul de demersuri de stradă, ceea ce poate fi inclusiv incriminată penal...este o chestiune pe care dânsul nu o pricepe”.Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că o eventuală ordonanță de urgență a Guvernului privind amnistia și grațierea ar declanșa ”o criză politică fără precedent” și a făcut apel la politicienii din PSD ca să împiedice adoptarea unui astfel de demers.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-30Parerea ta...

ANONIM
30 Noi 2018

Tu esti disperat'' mitraliera '' , gunoi bolsevic condamnat cu suspendare. Ti-e frica ca nu mai poti candida puscariasule , dupa noua lege '' fara penali ''.
ANONIM
30 Noi 2018

CE MUTRA DE OM PREISTORIC , HANDICAPAT DIN NASTERE . IAR BANI FURATI CINE II PLATESTE CIORDITORULE ?
ANONIM
01 Dec 2018

vicleanul johanus El este primul care ar trebui inchis la puscarie pentru cel putin 20 de ani El cu soata ,2 hoti falsificatoriCei inchisi acum nu sunt vinovati decat foarte putin in comparatie cu hotiile si crimele sasului S a intamplat in felul urmator :Grangurii mari precum Basescu ,iohanis ,ghita,hotii de la Hexifarma, Cocos, Udrea sunt bine mersii (in afara de udrea ,dar scapa si ea ca se tem ceilalti sa nu dea pe goarna)Ceilalti gainarii care au dat spaga stau prin puscariiIohanis tipa sa nu dea gratiere ca se teme ca va intra el in locul lor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray