2020-01-26 02:48

Cătușele corupților, motiv de scandal. Comisia juridică a Senatului a aprobat amendamentele lui Şerban Nicolae

 |  21:01
Cătușele corupților, motiv de scandal. Comisia juridică a Senatului a aprobat amendamentele lui Şerban Nicolae

Comisia juridică a Senatului a acceptat amendamentele propuse de Șerban Nicolae (PSD) la Codul de procedură penală, privind nefolosirea cătușelor în cazul celor ce sunt arestați pentru fapte fără violență, respectiv alegerea de către acuzat a unei alte locuințe de reședință decât cea trecută în actele de identitate, în cazul arestului la domiciliu.

Prezent la ședință, senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat că „încătuşarea este o măsură excepţională, ea trebuie restricţionată cu câteva excepţii”. În opinia sa, trebuie reglementată încătușarea și nu lăsată la latitudinea arbitrariului sau să se facă „în funcţie de persoană, în funcţie de notorietate, în funcţie de prezenţa sau nu a camerelor de luat vederi”.

Șerban Nicolae a mai declarat că pe el nu l-a interesat spectacolul dat de încătușare ci a fost preocupat de faptul că folosirea cătușelor „poate să fie o formă de umilire a persoanelor în cauză, mai ales în cazul celor care nu sunt cercetate pentru infracţiuni cu violenţă, care nu generează o stare de pericol în spaţiul public”.

Tot Șerban Nicolae a propus și un alt amendament, admis de asemenea de comisie, potrivit căruia în cazul arestului la domiciliu, cel împotriva căruia s-a dispus această măsură să poată să își aleagă domiciliul în care stă, în sensul în care el face dovada că domiciliază la altă adresă decât cea din actul de identitate.

Avertismentul lui Macovei

Monica Macovei l-a criticat tăios pe Șerban Nicolae, spunând că acesta vrea să nu mai fie arestați preventiv politicienii corupți. „O astfel de propunere se traduce prin «vrem să fim corupți și să nu fim arestați preventiv» și prin «vrem să oprim descoperirea rețelelor de corupție ale politicienilor». Cu alte cuvinte, dacă vreunul dintre ei cade, «grupul de crimă organizată» numit PSD să continue caracatița corupției”, a scris Macovei pe blogul său.

În opinia sa nu există nici un motiv care să justifice „ca politicienii să iasă din rândul lumii și să nu mai fie arestați preventiv când sunt anchetați pentru fapte de corupție” deoarece „corupția în sine este un fenomen grav care trebuie tratat ca atare, cu sancțiuni ferme și descurajante”. „Chiar dacă astăzi (marți – n.r.), în Comisia Juridică a Senatului propunerea lui Șerban Nicolae a căzut, senatorul PSD a declarat că va insista cu acest obiectiv. Bătălia împotriva justiției va continua și trebuie să fim vigilenți”, mai scrie Macovei.

Cât despre amendamentul lui Șerban Nicolae, aprobat de comisie, privind eliminarea cătușelor, Monica Macovei se întreabă dacă senatorul PSD „nu știe că un mijloc de imobilizare tot este necesar”. „Este vorba, până la urmă, de protecția celui arestat preventiv, de protecția celor care îl arestează și a terților, pe care i-ar putea lua ostatici”, este de părere europarlamentarul, adăugând că prin avizarea amendamentelor, „Comisia Juridică a Senatului ne-a arătat, încă o dată, că nu există voință politică adevărată de a lupta cu corupția la nivel înalt”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-28Parerea ta...

MAFIA FACE ALERGIE LA CATUSE :
28 Apr 2015

Mafia securistilor,politistilor corupti,teroristilor protejata de Ponta Victor,Traian Basescu,Ion Iliescu,Serban Nicolae,Teodor Nita: Documente secrete despre mafia politica si interlopa din Romania protejata de masonerie,SRI,VICTOR PONTA ,SERBAN NICOLAE.Vamesul sef PAMUC (cumnatul teoristului Keser Fatih) ,scapat de procurorul de caz Ponta si Ion Neagu ,profesorul de drept care i-a dat plagiatul lui Ponta Victor- in loc sa faca puscarie in penitenciar, era scos si dus la misto la Sectia 1 Politia Constanta, din cartierul de interlopi Piata Chiliei unde isi are sediul Uninea Democrata Turca (la 50 metri de sediul politiei) condusa de comisar sef LOTREANU care dadea bani cu camata (caz Vaduva) -fiul implicat in acte violenta,legat de asasinarea Petrica Iordache (fratele Marcel iordache arestat trafic droguri) care treceau prin vama Negru Voda unde sef era acest infractor Pamuc si adj politie sectia 1 era Dancu actual sef Politie Rutiera (cu avere ilicita de sute milioane euro) si are 8 vile intr-o curte in Km 5-fost sef IPJ Constanta. Lotreanu are si el o vila de lux pe malul marii linga cartier consilieri a lui Radu Mazare...iar viceprimarul Gabi Stan are o strada intreaga cu 10 vile-Str Roterdam....Dar DNA nu vede asta...Serban Nicolae este senatorul PSD,avocat al mafiotului senator PSD Catalin Voicu -implicat in dosar si fratele lui Radu Mazare ,senator PSD Alexandru Mazare-scapat de DNA...Senatorul Serban Nicolae a fost si consilier prezidential al mafiotului criminal Ion iliescu si bagat in consiliul de administratie, ilegal, la Fruvimed Medgidia-Samson primar Azuga nasul Ioanei Basescu-de procurorul Teodor Nita ,omul lui basescu -baga oamneii lui Iliescu- care scapa un criminal albanez care a ucis o familie intreaga -mama,tata si fetita de 8 ani Amalia ingropata de vie.Totul la ordinul lui...Traian Basescu-vedeti legatura intre mafia lui Ion Iliescu,Traian Basescu si Ponta Victor.Toti sint ofiteri acoperiti masoni mafioti.Tot Serban Nicolae este cel care vre
CROCODILUL FLAMAND
28 Apr 2015

cu sau fara arestare preventiva.......O SA MERGETI LA PARNAIE JEGURILOR....SI CONSISTENT NU ASA DOI TREI ANI...CI DE LA ZECE ANI IN SUS....CA SA AVETI TIMP SA SCRIETI CARTI CATE A SCRIS SI ELENA ANALFABETA DE RENUME MONDIAL.....SOARTA VOASTRA E DEJA SCRISA>>>>PARNAIE>>>>
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
28 Apr 2015

DORMITI , DORMITI , NOI VA PAZIM . STRIGAU PATRULELOR DE NOAPTE , DIN PARISUL ANILOR 1800 . IAR HOTI ACTIONAU PE STRADA CEALANTA . ESTE VALABIL SI ASTAZI .
ȘERBAN NICOLAE
29 Apr 2015

SĂ NE CAM PUPU DIREPT LA GAHOZ, BĂI, AMEȚIȚILOR! ÎNCĂ NU V-AȚI PRINS, ”MENTALIȘTILOR”, CĂ AVEȚI STATUT DE LIBĂRCI? AI NOȘTRI SÎNTEȚI, CU TOT NEAMUL, ȘI FACEM CE VREM CU VOI, HOMLEȘILOR.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine