2020-03-30 17:20

Căutăm chinezi pentru investiţii în România!

 |  17:33
Căutăm chinezi pentru investiţii în România!

Actualulministru de extrene, Theodor Baconschi, a declarat ieri, în cadrul festivităţiiRomâniei de la EXPO Shangai, că invită investitori chinezi să construiascăautostrăzi şi hidrocentrale în România. Acesta a declaratcă aşteaptă ”cât mai mulţi turişti chinezi în România” şi, totodată, a invitatinvestitori din China să contruiască autostrăzi şi hidrocentrale în România.

”PavilionulRomâniei la Shanghai este o invitaţie adresată investitorilor chinezi. Româniase pregăteşte să îşi modernizeze hidrocentralele sau săconstruiascăaltele noi, iar companiile chineze sunt binevenite să participe la licitaţii.Vrem să construim şosele şi autostrăzi sau facilităţi industriale, expertizasau capitalul chinez sunt, la rândul lor, binevenite”, a declarat TeodorBaconschi. În momentul de faţă,China se află pe locul 17 întreinvestitorii străini în România, însă ministrul de afaceri externe al Românieiconsideră că ”există infinit mai mult potenţial”. Oficialul român a declarat căRomânia are una dintre cele mai puţin poluate suprafeţe agricole din Europa şică ţara noastră intenţionează să o păstreze astfel. ”Româniadoreşte şi are resurse pentru intensificarea schimburilor economice, culturale,academice. Avem mărfuri chinezeşti în România, dar ne dorim mai mulţiinvestitori, mai mulţi turişti, mai mulţi studenţi chinezi”, a afirmatBaconschi.

Acestaa adaugattotodată că s-au împlinit deja şase decenii de relaţiidiplomatice între România şi China. Ministrul Teodor Baconschi participă, între28 şi 30 iulie, la Shanghai, la evenimentele ocazionate de Ziua Naţională aRomâniei la EXPO 2010, sărbătorită joi, 29 iulie. Pentru acest eveniment,România a pregătit o serie de evenimente cultural-artistice şi economice. Deasemenea, cu aceasta ocazie, se lansează şi brandul de turism al ţării, înprezenţa ministrului dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine