2019-05-26 20:32


UPDATE CCR: Iohannis, OBLIGAT să revoce miniștrii și să explice refuzul numirii

 |  15:11
UPDATE CCR: Iohannis, OBLIGAT să revoce miniștrii și să explice refuzul numirii

Curtea Constituţională a stabilit miercuri că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce şeful statului a amânat numirea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, informează Agerpres, citând oficiali CCR.

UPDATE: Preşedintele Iohannis trebuie să îi elibereze din funcţii pe miniştrii de care PSD vrea să scape din Guvern şi să explice de ce nu vrea să numească înlocuitori. Aşa sună răspunsul Curţii Constituţionale la cererea premierului, care l-a reclamat pe şeful statului că blochează remanierea Cabinetului Dăncilă.

Un ministru îşi exercită deplin funcţia până la publicarea decretului de încetare a mandatului în Monitorul Oficial, a afirmat, miercuri, consilierul prezidenţial Mihaela Ciochină, în faţa plenului Curţii Constituţionale a României, care discută sesizarea Guvernului în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională, după ce preşedintele Klaus Iohannis a amânat numirea miniştrilor de la Transporturi şi de la Dezvoltare Regională.

"Un ministru exercită deplin funcţia până la momentul la care decretul de încetare a funcţiei este publicat în Monitorul Oficial al României. De altfel, nici Constituţia şi nici legea nu prevăd o limitare în exercitarea funcţiei, ministrul demisionar având plenitudine de competenţă în exercitarea funcţiei până la momentul emiterii decretului prin care este eliberat din funcţie. (...) În plus, în practica instituţională, în 2014, a existat o situaţie în care un ministru demisionar a fost menţinut în funcţie vreme de două luni şi jumătate, dincolo cu mult de termenul de 15 zile considerat de (...) autorul prezentei sesizări ca fiind un termen irevocabil", a spus consilierul prezidenţial.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-19

TAGURI: ccr, lege, klaus iohannis,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALOO..........
19 Dec 2018

DOSARELE "REVOLUTIEI" SI MINERIADELOR DE CE NU SUNT FINALIZATE. TREBUIE JUDECATE CAT MAI URGENT DE TRIBUNALUL PENAL INTERNATIONAL DE LA HAGA, ASA CUM A FOST SOLUTIONAT CU CELERITATE SI DOSARUL Milosevici. SITUATIA PT RO ESTE DEZASTROASA DEOARECE POLITICA ESTE DOMINATA DE NULITATI UMANE SI CLASA POLITICA ESTE ALCATUITA DIN GRUPARI INFRACTIONALE DE TIP MAFIOT MAI CEVA DECAT A FOST IN ITALIA. CAND AFLAMA CATE MILIOANE DE ROMANI AU RENUNTAT DUPA 1989 LA CETATENIA DE ROMAN DIN CAUZA SCARBEI ORDINARE CREEATE DE MAFIA CARE A CAPTURAT ROMANIA DUPA 1989???
ANONIM
19 Dec 2018

Si dosarul COLECTIV ????...OARE CAND SE VA AFLA CINE SI CU CE A PUS LA ROTISOR ATATIA TINERI , DOAR PTR A AVEA GUVERNUL LUI ????
ANONIM
19 Dec 2018

Cum ??? CCR il va obliga pe ASTA sa explice ??? Adică să dea socoteală.....m.as mira ca la sfidarea si aroganță lui sa se conformeze ....ii urez de Crăciun o urare draga lui ....MUIE MULTA.....
CCR = ANEXA PSD
19 Dec 2018

Curtea constitutionala a psd trebui desfiintata , iar atributiile trecute la CSM. ASTFEL SE ELIMINA POLITIZAREA DE CATRE MAFIA PSD.
ANONIM
20 Dec 2018

Remarcați totuși că CCR nu poate impune președintelui decizia de a revoca, care este o decizie exclusiv prezidențială și un atribut al exercitării funcției , ?
@=CCR=ANEXA PSD
20 Dec 2018

GANZ GENAU SI REINFIINTAM GESTAPO LA SIBIU CA SA FITI VOI LINGATORII DE BOASE AI NAZISTULUI NEBUN MULTUMITI LA FELSI EL IN TICALOSIA SI PARANOIA VOASTRA ATI FI INSTAR ESA DATI TARA ORICUI NUMAI SA FITI VOI NISTE SCHIZOFRENICI LA BUTOANE CHIAR NU VEDETI CA OMUL E NEBUN?
Random imageUltimele stiri


STARBAG