2020-05-31 13:06

CCR respinge sesizările lui Valeriu Zgonea

 |  16:42
CCR respinge sesizările lui Valeriu Zgonea

Judecătorii Curții Constituționale au respins cele două sesizări formulate de fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea privind schimbarea Regulamentului și revocarea sa din funcție.

Valeriu Zgonea a pierdut, pe 13 iunie, functia de presedinte al Camerei Deputatilor, ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea grupului parlamentar al PSD. Conducerea Camerei este asigurata interimar de vicepresedinte, deputatul PSD Florin Iordache.

Zgonea a facut, la vremea cand inca era presedinte al Camerei, doua sesizari la CCR legate de schimbarea sa din functie.

Prima sesizare se referea la modificarea si completarea Regulamentului Camerei Deputatilor, prin care seful forului isi poate pierde functia automat odata cu pierderea sprijinului politic. A doua sesizare se referea la hotararea Camerei Deputatilor prin care functia de presedinte a fost vacantata, in baza modificarilor considerate neconstitutionale de catre Valeriu Zgonea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-28Parerea ta...

ANONIM
28 Iun 2016

Probabil domnul Zgonea nu a sesizat CCR pe neconstitutionalitatea inlocuirii presedintilor camerelor pe durata mandatului parlamentar ?
ANONIM
29 Iun 2016

Considerati ca o astfel de decizie a CCR vine sa confirme ca judecatorii CCR au momente in care nu au "treaba" cu Constitutia Romanie si constitutionalismu ? ,,Articolul 64 (2) Fiecare camera isi alege un birou permanent.Presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor. Ceilalti membri ai birourilor permanente sunt alesi la inceputul fiecarei sesiuni. membri birourilor permanente pot fi revocati inainte de expirarea mandatului." Considerati ca e explicita diferentierea pe care o face textul constitutional intre presedintii Camerelor si membrii birourilor permanente si duratele mandatelor acestora, precum si a posibilitatilor de revocare sau inlocuire din functiile pentru care au fost alesi ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine