2019-10-22 22:02

Ce a discutat Klaus IOHANNIS cu reprezentanţii Băncii Mondiale prezenţi la Cotroceni

 |  15:13
Ce a discutat Klaus IOHANNIS cu reprezentanţii Băncii Mondiale prezenţi la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a primit marți, la Palatul Cotroceni, delegația Băncii Mondiale, condusă de vicepreședintele regional pentru Europa și Asia Centrală, Cyril Muller. În cadrul întâlnirii a fost subliniată necesitatea ca politicile fiscal-bugetare să fie unele responsabile.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, discuțiile au vizat rezultatele preliminare ale Diagnosticului Sistematic de Țară pentru România și modalitățile de consolidare a colaborării dintre țara noastră și Banca Mondială în contextul viitorului Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018-2023. "În cadrul discuțiilor, a fost evidențiată necesitatea deosebită a continuării reformelor structurale pentru a fi consolidate premisele unei dezvoltări economice sustenabile. În acest sens, infrastructura de transport trebuie considerată o prioritate absolută pe agenda investițiilor publice în infrastructură", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, agenda întâlnirii a inclus și tema educației, prilej cu care șeful statului a accentuat importanța sistemului educațional și nevoia de îmbunătățire a acestuia, inclusiv prin implementarea sistemului dual, pentru a răspunde mai bine nevoilor pieței muncii, dar mai ales pentru a răspunde exigențelor viitoare ale unei economii competitive și dinamice.

"Au fost abordate și evoluțiile economice recente din țara noastră, fiind subliniată necesitatea ca politicile fiscal-bugetare să fie unele responsabile, astfel încât cadrul fiscal-bugetar să ofere predictibilitate și stabilitate mediului de afaceri, dar să și poată face față unor potențiale riscuri", se precizează în comunicat.

La finalul întâlnirii, președintele Iohannis și vicepreședintele Muller au reafirmat importanța parteneriatului dintre România și Banca Mondială în ceea ce privește continuarea reformelor și consolidarea progreselor pe care țara noastră le-a făcut în anumite domenii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-12Parerea ta...

LEVST.
12 Dec 2017

s-au mai vazut discutii dintr-astea, "constructive" iar dupa cateva luni s-a aflat ca de fapt s-a parafat un imprumut de zeci de miliarde, din care cel putin 1/2 sunt deja disparuti...Mercedes, Land Rover si altele asemenea, nu se pot cumpara cu 10 mii euro, ci -cel putin-de 10 ori mai mult...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Dec 2017

blocati ABSOLUT ToATE CONTTURiLE si iMPRUMutURiLE de la BNR pana nu se termina cu MAFIA ISARESCU securistul DIE vinovat de tot felul de infractiuni grave impotriva ROMANIEI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray