2020-07-05 18:09

Ce au stabilit Klaus Iohannis și Francois Hollande

 |  13:38
Ce au stabilit Klaus Iohannis și Francois Hollande

Relația cu Franța reprezintă o prioritate pentru România, a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis, iar șeful statului francez, Francois Hollande, a subliniat că Parteneriatul strategic dintre cele două țări trebuie aprofundat, transmite Agerpres. Cei doi au convenit asupra unei colaborări mai strânse între miniștrii afacerilor externe și miniștrii apărării ai celor două țări.

Președintele Iohannis a arătat că țara noastră are un parteneriat excepțional cu Franța.

''Împărtășim aceeași viziune despre dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului strategic. Am discutat despre nevoia de a susține și aprofunda numeroase aspecte de succes ale cooperării sectoriale, unde aș menționa cooperarea economică. Am fost de acord să intensificăm dialogul'', a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, unde a susținut o declarație de presă alături de omologul său francez.

La rândul său, președintele Franței, Francois Hollande, a menționat legăturile comune dintre România și țara sa, subliniind colaborarea româno-franceză atât la nivel politic, cât și economic, cultural și în domeniul apărării.

"Aici, în România, am impresia că mă aflu acasă", a afirmat Hollande.

Francois Hollande a arătat că în cadrul Parteneriatului strategic cele două țări doresc să aibă politici comune, iar în domeniul economic Franța să contribuie cu soluții pe partea de noi tehnologii, mediu, transporturi.

Președintele Franței a mulțumit României pentru solidaritatea arătată în cazul atentatelor, dar și pentru sprijinul acordat în Mali.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-13Parerea ta...

UN NATIONALIST ROMAN
13 Sep 2016

IA APUCAT DORUL DE COLABORARE . EU AM AVUT O PROFESOARA LA FIZICA , DESTEAPTA SI FRUMOASA FOC , DAR ERA IRADIATA LA MAGURELE . DACA ERA CURATA AFACEREA FACEA LA EI . IAR ELICOPTERELE ADUCE PIESE SI ASAMBLURI SI LE MONTEAZA AI NOSTRI MANUAL . MARE AFACERE . DAR DE CE AU DISTRUS VECHIA FABRICA A NOASTRA ? DAR CITE SUTE HECTARE DE TEREN AGRICOL SE PIERDE ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz