2020-08-04 14:50

Ce condiții pune PMP pentru susținerea alegerilor anticipate

 |  15:21
Ce condiții pune PMP pentru susținerea alegerilor anticipate

Eugen Tomac a declarat, luni, că PMP va susține organizarea alegerilor anticipate, cu condiția ca deputații din PNL și USR să voteze pentru proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi și pentru inițiativa PMP de reducere a numărului de parlamentari.

„Colegiul Național al PMP a luat decizia de a susține alegerile anticipate. Considerăm că atunci când nu mai avem soluții cel mai sănătos este să mergem către cetățeni. Dar condiționăm atât PNL cât și USR de două voturi care pot fi date aici în Parlament. Partidul nostru a propus două inițiative. Prima vizează reducerea numărului de parlamentari la 300. Inișiativa a fost adoptată de Senat și se află pe ordinea de zi a Canereu Deputaților. Și doi, revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Singura inițiativă legislativă care a fost adoptată de Senat cu privire la alegerea primarilor în două tururi aparține PMP”, a spus Eugen Tomac, în Parlament, potrivit Mediafax.ro.

Liderul PMP a adăugat că e nevoie de voință politică pentru ca în următoarele săptămâni să treacă cele două proiecte referitoare la alegerea primarilor în două tururi și la reducerea numărului de parlamentari.

„ Nu e nevoie decât de voință politică să facem un front comun ca în următoarele săptămâni să adptăm aceste două legi extrem de importante, pentru că, nu e așa, cu un Parlament mai suplu și parlamentari mai bine pregătiți vom putea face mult mai multă treabă pentru România. Condiționăm alegerile anticipate de aceste două voturi”, a subliniat Tomac.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-02Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
02 Dec 2019

Chestia cu 300de parlamentari nu se poate pune in aplicare decat CU MODIFICAREA CONSTITUTIEI...deoarece se trece de la un sistem bicameral(deputati si senatori) la un sistem cu o singura camera.Daca s-ar fi cerut doar reducerea numarului total de parlamentari fara modificarea sistemului bicameral se putea face si fara modificarea constitutiei dar asa cum a fost facut referendumul implica 100% modificarea constitutiei.Concluzia? Cand mai cereti referendum ganditi-va ce anume cereti pentru ca nu-l veti putea pune in aplicare daca nu aveti majoritate absoluta pentru modificarea Constitutiei.Hai sa facem un referendum in care sa cerem reunificarea cu Basarabia...si o sa ai aceeasi problema ca degeaba se voteaza ca nu-l poti pune in aplicare
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz