2020-08-14 18:00

Ce îl recomandă pe Răzvan CUC pentru un nou mandat la Ministerul TRANSPORTURILOR. Vezi proiectele demarate de el în 2017 și ce interese oculte a deranjat

 |  17:09
Ce îl recomandă pe Răzvan CUC pentru un nou mandat la Ministerul TRANSPORTURILOR. Vezi proiectele demarate de el în 2017 și ce interese oculte a deranjat

Mai mereu, în ultimele decenii, funcția de ministru al Transporturilor a trezit un interes public major, problema infrastructurii fiind, se știe, una dintre supărările principale ale românilor.

Și atunci, sigur, ne interesează pe toți cine ajunge ministru al Transporturilor, cât de pregătit este și dacă a făcut vredodată ceva pentru acest domeniu.

Cea mai recentă propunere pentru această demnitate, asumată de PSD, este Răzvan Alexandru Cuc, licențiat în Drept și Economie, care a mai ocupat această poziție în perioada ianuarie - octombrie 2017.

Nominalizarea sa a fost apreciată de mulți dintre cei care cunosc domeniul, mandatul său precedent, deși foarte scurt, fiind considerat unul performant. Evident, există și contestatari care neagă, din start și fără argumente, orice realizare a oricui este nominalizat de PSD.

Și totuși, pe date și pe informații oficiale, necontestate de nimeni, primul mandat al lui Răzvan Cuc a fost, probabil, unul dintre cele mai de succes în această funcție, ținând cont totuși de perioada scurtă pe care a avut-o la dispoziție. Poate chiar mai importante decât tăierile de panglici și ceea ce s-a realizat efectiv, sunt bazele care au fost puse în cele 10 luni ale mandatului său, faptul că multe finanțări și proiecte importante au fost deblocate, iar o serie de licitații cruciale pentru infrastructură au fost demarate. Multe din rezultatele acestor decizii s-au văzut în perioada care a trecut de atunci și se vor vedea și în perioada următoare. Sigur, au fost probabil afectate niște grupuri de interese, s-a mai făcut ordine prin niște companii de stat, iar unii dintre cei care critică astăzi nominalizarea lui Cuc nu vor să lase polițele neplătite.

„În mandatul meu, aproape 300 de km de autostradă, în valoare de 14,85 miliarde de lei, au fost scoși la licitație și am lăsat în lucru proiecte pentru a fi lansate, în valoare de circa 16 miliarde de lei. Un record pentru orice ministru care a gestionat domeniul infrastructurii. Au fost 10 luni in care nu am cedat presiunilor venite din toate părțile, externe și interne”, afirma la momentul demisiei, în octombrie 2017, Răzvan Cuc, confirmând astfel faptul că nu sunt puțini cei care îi poartă sâmbetele.

Conform unor date oficiale ale Ministerului Transporturilor, în mandatul lui Răzvan Cuc au fost scoase la licitație proiecte rutiere mari, precum Autostrada Sibiu - Pitești lot 1 și 5 (44 km), Autostrada de Centură București Sud (51 km), Autostrada Suplacu de Barcău - Borș (60 km) și Drumul Expres Craiova - Pitești (124 km).

În plus, proiecte în valoare de circa 16 miliarde de lei erau gata pentru a fi lansate până la finalul anului 2017. Acestea cumulau peste 200 km de șosea de mare viteză și includeau Autostrada de Centură București Nord (50 km), Autostrada Sibiu - Pitești lot 2,3 și 4 (79 km) și Autostrada Mihăiești - Suplacu de Barcău (81 km).

În domeniul feroviar, a fost demarată, în mandatul său, procedura pentru modernizarea a 128 de kilometri de cale ferată între Brașov și Sighișoara (6,6 miliarde de lei) și au fost contractate sau se află în curs de contractare lucrări pentru modernizarea a 119 km pe tronsonul Radna - Gurasada - Simeria, în valoare de 7,8 miliarde de lei.

În ceea ce privește transportul aerian, Tarom și-a crescut flota cu primele două aeronave în leasing operațional, B737 - 8NG, iar două aeronave lung curier urmau să fie livrate până la sfârștiul lui 2017.

Mandatul de succes al lui Răzvan Cuc, din 2017, este și motivul pentru care nominalizarea sa a fost luată din nou în calcul de conducerea PSD. „Răzvan Cuc a avut un mandat foarte bun la Ministerul Transporturilor. A deblocat foarte multe lucruri care erau blocate în minister, lucru recunoscut inclusiv de Felix Stroe (n.r. – cel care i-a urmat în funcție), că a preluat foarte multe documente şi proiecte care erau aproape finalizate de Răzvan. Deci, eu am mare încredere în capacitatea lui de a conduce Ministerul Transporturilor aşa cum trebuie", declara, chiar zilele acestea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-21Parerea ta...

PATRARU
19 Sep 2019

Nimic , asta îl recomanda . L-au "îngropat" directorii pe care i- a numit.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz