2019-10-17 11:11

Ce părere au șefii din PSD despre Guvernul GRINDEANU. Vezi concluziile primului raport de monitorizare

 |  12:23
Ce părere au șefii din PSD despre Guvernul GRINDEANU. Vezi concluziile primului raport de monitorizare

Comisia PSD de monitorizare a Guvernului a făcut public prim raport din care rezultă că Executivul condus de Sorin Grindeanu are un procent de realizare a promisiunilor asumate în campania electorală şi în programul de guvernare de 70% pentru primul trimestru al acestui an.

„Avem un prim raport al Comisiei de monitorizare. Pentru primul trimestru al anului 2017 aveam 54 promisiuni asumate în campanie şi în programul de guvernare. Au fost realizate 38. Avem peste 70% pentru primul trimestru procent de realizare. E un rezultat foarte bun. Premierul Grindeanu şi echipa sa au libertate totală de decizie în Guvern (...) Comisia nu ia decizii politice, ci este o echipă de analiză şi evaluare. Deciziile politice se iau în forurile de conducitat de Mediafax.

Acesta a mai declarfat că Guvernul a reuşit în această perioadă să majoreze nivelul de venturi la aproape toate categoriile sociale care erau în risc de sărăcie, fiind bifate creşterea salariului minim la 1450 de lei, creşterea salariilor din sănătate şi educaţie, eliminarea CASS la veniturile suplimentare, eliminarea plăţii CASS pentru pensionari, creşterea pensiei minime - care ar trebuie să intre în vigoare la 1 martie - dublarea fondului de burse studenţeşti, gratuităţile pentru studenţi la călătoriile CFR.

În evaluarea Comisiei de monitorizare ar exista trei priorităţi majore pentru perioada următoare: Legea prevenţiei, Lege salarizării unitare şi Departamentul pentru debirocratizare, care va funcţiona la nivelul SGG şi care va face un nomenclator al taxelor din România.

Comisia PSD de monitorizare a Guvernului are următoarea componenţă: Liviu Dragnea, Mihai Fifor, Marian Neacşu, Gabriela Firea, Şerban Nicolae, Doina Pană, Iulian Iancu, Viorica Dăncilă, Leonardo Badea, Florin Buicu. Potrivit lui Dobre, Comisia PSD de monitorizare nu intevine în activitatea guvernamentală şi nu dă dispoziţii privind modul în care se iau decizii în Guvern.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Nu ne vindem fundul curții Plouă și cu rapoarte negative la adresa României, nu dă numai din cer pe capul nostru. Sărăcia și corupția din țara noastră este cap de listă într-un raport al Comisiei Europene în care suntem anunțați că puterea noastră de cumpărare este la jumătate față de cea a cetățeanului mediu din Uniunea Europeană. Incredibil, în jumătate din familiile românilor nu lucrează nimeni
29 Iul 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray