2020-08-08 04:28

Ce presupune portofoliul Ajutorului Umanitar, pe care urmează să îl primească România

 |  21:01
Ce presupune portofoliul Ajutorului Umanitar, pe care urmează să îl primească România

Postul de comisar european care ar urma să îi revină României provoacă din nou agitaţie pe scena politică. După ce s-a aflat că ţara noastră va obţine cel mai probabil portofoliul privind Ajutorul Umanitar, Victor Ponta i-a acuzat pe Băsescu, Iohannis şi Blaga de sabotaj, motivând că el a negociat pentru postul de Politici Regionale, în timp ce Iohannis şi Blaga au trimis o scrisoare la Bruxelles prin care contestau numirea Corinei Coreţu, iar ca urmare, este foarte probabil ca România să obţină un portofoliu mai puţin important, cel de Ajutor Umanitar. În schimb, la o analiză atentă, departamentul de ajutor umanitar presupune acordarea unor ajutoare în caz de catastrofă, calamitate, dar şi susţinerea categoriilor defavorizate din diverse colţuri ale lumii, fapt ce nu are o importanţă strategică pentru România. Pe de altă parte, Radu Carp, profesor de drept constituţional, a declarat că, în opinia sa, Corina Creţu poate fi respinsă pentru incompetenţă.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că preşedintele Traian Băsescu a contestat propunerea de desemnare a Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că dacă România nu va primi "cel mai important portfoliu", care fusese negociat deja, va fi cel mai ruşinos moment pentru ţara noastră.

Acuzaţiile lui Ponta către Băsescu

Premierul Victor Ponta a mai spus că atitudinea şefului statului şi a opoziţiei este cel mai nefericit caz pe care îl cunoaşte.

"România a obţinut în urma negocierilor un portofoliu extrem de important, din punctul meu de vedere cel mai important, după care, tot din România, aseară domnul Băsescu a contestat să nu..., liderii opoziţiei au trimis scrisori să nu primim un portofoliu important. Important e să moară capra românească, că nu e susţinută de domnul Băsescu sau de domnul Iohannis sau de domnul Blaga. Dacă se va întâmpla aşa, vreau să vă spun că este cel mai ruşinos posibil moment pentru România", a precizat premierul Victor Ponta.

Corina Creţu ar urma să devină comisar european pentru ajutor umanitar, în echipa condusă de Jean Claude Juncker, conform Euractiv. În lista publicată de Euractiv, din partea României sunt trecute cu semnul întrebării ambele propuneri pentru postul de comisar, Dacian Cioloş şi Corina Creţu.

Ce este portofoliul de Ajutor umanitar

Ce presupune portofoliul Ajutorului Umanitar, pe care urmează să îl primească România
zoom

Pe site-ul Comisiei  Europene, departamentul de Ajutor Umanitar şi Protecţie civilă are în responsabilitate  asigurarea de  asistenţă rapidă şi eficientă în situaţii de criză, sau calamitate. Totodată, potrivit unei statistici a departamentului,  în fiecare an, Uniunea Europeană ajută peste 120 de milioane de oameni, încercând să combată atât criza din Siria, dar şi foametea din Somalia. Potrivit aceleiaşi statistici, departamentul alocă  în  fiecare an un buget care este mai mic decât 1% din bugetul UE, dar care acoperă fondurile necesare pentru ajutorarea celor aflaţi în nevoie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-04Parerea ta...

GIKA
05 Sep 2014

O ALTA MARLANIE MARCA VICTOR VIOREL TONTA....
PAI DACA NU
05 Sep 2014

cadeti LA PACE aici, in interior, cum sa va intelegeti?! Voi va spalati picioarele, aruncandu-va unul altuia ciorapii murdari pe la UE, pe la ambasade, iar noua - laturile de pe labele voastre murdare!
LA CAT DE PRAPADITI
05 Sep 2014

suntem si ne-ati adus...nici macar asta nu meritam! Serios! Cu asa putori la conducere, ce pretentii sa ai?! Trebuie sa te respecti pe tine, sa te intelegi cu ceilalti boi inhamati la acelasi car, si apoi sa te duci ca un domn/a pe la porti straine - nu tiganandu-te, nu cu jalba-n protap dusa de Dorel, impotriva lui Gigel!
FARA MISTOURI...
05 Sep 2014

uitandu-ma la poza Corinei remarc ce tzatze misto are!!! >:) Cum poti sa spui ca nu e ...buna!?
DE UNDE STII, TU?!
05 Sep 2014

le-ai PROBAT?! BINE...depinde si ce varsta ai, de-ti plac tzatzele ei :)))) Poate mergi pe varianta "gaina batrana face ciorba buna"!
REGELE MIHAI
08 Sep 2014

MUICĂĂĂ, SÎNTEM NEAM DĂ TZUICĂĂĂ!ȚARĂ ”DĂ” KAKKAȚY CU BOLENTINE, GUNOAIE GENETICE, LYMBRYCY CU ”MOFT”, JIGODII ALCOLICE, ÎMPOUTZYTE, POTORY ȘI DELATOARI. SYKTYR, FEGMELOR, VĂ MERITAȚI SOARTA!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz