2019-10-23 03:07

Ce SFAT îi dă Dacian Cioloș președintelui Klaus Iohannis

 |  15:40
Ce SFAT îi dă Dacian Cioloș președintelui Klaus Iohannis

Fondatorul Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, a declarat sâmbătă, într-o emisiune la Digi 24, că președintele Klaus Iohannis trebuie să găsească modalitatea prin care să fie mai „dătător de încredere” că apără statul de drept, cu toate prerogativele pe care le are la dispoziție, transmite Mediafax.

Întrebat, sâmbătă, dacă președintele Klaus Iohannis se poate implica mai mult în contextul în care unii membri ai Opoziției au criticat inactivitatea șefului statului, Dacian Cioloș a spus că lumea așteaptă ca președintele să fie „mai dătător de încredere”.   „Eu știu că domnul Iohannis ține foarte mult la a respecta Constituția. E un om drept, e probabil și caracterul dânsului și profilul dânsului, și apreciez asta, am apreciat asta de multe ori și pe perioada în care am fost prim-ministru. Cred însă că Președintele României, în momentul de față, are nevoie să fie, sau românii au nevoie ca Președintele României să fie mult mai dătător de încredere că își foloseste prerogativele în așa fel încât să apere cu toate mijloacele pe care le are statul de drept și să dea acest semnal foarte mult. Poziția de Președinte, așa cum o simt eu, are niște prerogative formale și are niște prerogative morale, lumea așteaptă într-adevăr mult mai mult decât permite Constituția de multe ori de la președinte, dar cred că președintele trebuie să găsească modalitatea prin care respectând Constituția să dea în permanență acea încredere oamenilor care l-au investit”, a declarat Cioloș.   Acesta a adăugat că șeful statului poate respinge cererea de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general.   „În cazul Augustin Lazăr, eu constat că ministrul Justiției nu ne-a convins care e motivația legală pe care s-a bazat atunci când a cerut revocarea procurorului general. Pentru mine e foarte clar lucrul acesta (că Iohannis poate respinge cererea - n.r.)”, a arătat fostul premier tehnocrat.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-03Parerea ta...

ANONIM
03 Noi 2018

E un om drept respecta asa de tare constitutia incat face ce i trece prin capA alocat 4 miliarde de euro pentru arme second hand de capul lui si impreuna cu tine ,buba scarboasa ce esti Scarboasa si mincinoasa
ANONIM
03 Noi 2018

Stim cand si cum respecta johanus constitutia Suntem lamuriti Are 9 dosare date la dos ca sa se prescrie SCARBOSENII mincinoase si penibile Siktir!
ANONIM
03 Noi 2018

Toti hotii au ajuns sa conduca tara Derbedeul asta sas are dosare la greu Are un caracter infect si ne uraste pe toti mai putin pe maica si taca su carora le a facut un castel in germania pe bani furati de la aeroportul Sibiu
ANONIM
03 Noi 2018

Sterpul nazist este PENALUL penalilor si buratino al politici românești... bleahhhh...mie scârbă de asa SPECIMEN ( cică uman)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray